Nabeschouwing Celtic - Hamilton Academical (2-1) || Schotse Premiership 2019/2020

Woensdag 4 december 2019 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2019/2020 neemt Celtic het woensdag 4 december 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Hamilton Academical. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Hamilton Academical live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Hamilton Academical (2-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Hamilton Academical is onder leiding van scheidsrechter Alan James Muir geëindigd in een 2-1 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door R. Christie, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Hamilton Academical kwam in de 90e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Ogboe, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 92e minuut zette S. Brown zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Celtic de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alan James Muir, waardoor Celtic dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Celtic - Hamilton Academical 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Hamilton Academical teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Celtic Doelpunt R. Christie Celtic 1-0
59' Wissel Celtic Wissel M. Johnston voor O. Ntcham Celtic
68' Wissel Celtic Wissel L. Griffiths voor L. Morgan Celtic
77' Wissel Hamilton Academical Wissel M. Ogboe voor D. Moyo Hamilton Academical
83' Wissel Hamilton Academical Wissel G. Oakley voor W. Collar Hamilton Academical
85' Wissel Hamilton Academical Wissel A. Beck voor L. Smith Hamilton Academical
87' Wissel Celtic Wissel J. Frimpong voor J. Forrest Celtic
90' Doelpunt Hamilton Academical Doelpunt M. Ogboe Hamilton Academical 1-1
92' Doelpunt Celtic Doelpunt S. Brown Celtic 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Hamilton Academical
Opstellingen Celtic - Hamilton Academical
De opstellingen van Celtic en Hamilton Academical zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hamilton Academical zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Celtic - Hamilton Academical

Celtic en Hamilton Academical treffen elkaar in de 16e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alan James Muir en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celtic en Hamilton Academical in de Schotse Premiership vond plaats op 14 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Celtic favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Hamilton Academical slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Celtic 21
Winst Hamilton Academical 1
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 1e positie staat, terwijl we Hamilton Academical terugvinden op de 9e plaats.