Nabeschouwing Aberdeen - Dundee United (1-1) || Schotse Premiership 2021/2022

Zaterdag 26 februari 2022 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Aberdeen het zaterdag 26 februari 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Dundee United. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Dundee United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Dundee United (1-1)

De Schotse Premiership 2021/2022 wedstrijd tussen Aberdeen en Dundee United geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 4 minuten. M. McNulty maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Dundee United vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt van R. Edwards zorgde ervoor dat Aberdeen op 1-1 kwam te staan in de 16e minuut.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Aberdeen - Dundee United 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Dundee United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor D. Bates Aberdeen
4' Penalty Dundee United Penalty M. McNulty Dundee United 0-1
16' Eigen doelpunt Aberdeen Eigen doelpunt R. Edwards Aberdeen 1-1
41' Wissel Dundee United Wissel C. Butcher voor D. Levitt Dundee United
67' Wissel Aberdeen Wissel D. McGeouch voor C. McLennan Aberdeen
76' Wissel Dundee United Wissel N. Clark voor T. Watt Dundee United
77' Wissel Aberdeen Wissel T. Jenks voor M. Kennedy Aberdeen
79' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor C. Mulgrew Dundee United
87' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor C. Barron Aberdeen
87' Wissel Dundee United Wissel K. Freeman voor K. McDonald Dundee United
88' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor L. Smith Dundee United
93' Wissel Aberdeen Wissel M. Ruth voor A. Montgomery Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Dundee United
Opstellingen Aberdeen - Dundee United
De opstellingen van Aberdeen en Dundee United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Dundee United zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Aberdeen - Dundee United

Aberdeen en Dundee United treffen elkaar in de 28e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Munro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aberdeen en Dundee United in de Schotse Premiership vond plaats op 20 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Dundee United. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide ploegen is Aberdeen favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Dundee United slechts 13 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aberdeen 17
Winst Dundee United 13
Gelijkspel 11
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aberdeen op een 8e positie staat, terwijl we Dundee United terugvinden op de 5e plaats.