Nabeschouwing Dundee - Hibernian (0-0) || Schotse Premiership 2021/2022

Woensdag 2 maart 2022 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Dundee het woensdag 2 maart 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Hibernian (0-0)

De Schotse Premiership 2021/2022 wedstrijd tussen Dundee en Hibernian geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor R. Bushiri in de 58e minuut, waardoor Hibernian met een man minder kwam te staan. Qua balbezit waren Dundee en Hibernian gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Hibernian kreeg de meeste kansen op een voorsprong, maar had vandaag niet de scherpte om deze kansen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter David Munro niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Dundee - Hibernian 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Dundee Gele kaart voor M. Anderson Dundee
42' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor J. Campbell Hibernian
58' Rode kaart Hibernian Rode kaart voor R. Bushiri Hibernian
61' Wissel Hibernian Wissel S. Jasper voor E. Henderson Hibernian
65' Wissel Dundee Wissel S. Byrne voor C. Adam Dundee
77' Wissel Hibernian Wissel E. Melkersen voor C. Doidge Hibernian
77' Wissel Hibernian Wissel R. Hauge voor D. Wright Hibernian
80' Wissel Dundee Wissel L. Ashcroft voor N. McGinn Dundee
81' Wissel Dundee Wissel V. Daley-Campbell voor J. Marshall Dundee
82' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor R. Hauge Hibernian
88' Gele kaart Dundee Gele kaart voor J. McGhee Dundee
91' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor J. Doyle-Hayes Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Hibernian
Opstellingen Dundee - Hibernian
De opstellingen van Dundee en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Hibernian zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Dundee - Hibernian

Dundee en Hibernian treffen elkaar in de 29e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Munro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dundee en Hibernian in de Schotse Premiership vond plaats op 14 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hibernian. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Hibernian favoriet. 7 keer wist de ploeg van Dundee te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Dundee. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Dundee 1
Winst Hibernian 7
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dundee op een 12e positie staat, terwijl we Hibernian terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.