Nabeschouwing Dundee - St. Johnstone (1-0) || Schotse Premiership

Woensdag 1 december 2021 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership neemt Dundee het woensdag 1 december 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen St. Johnstone. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - St. Johnstone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - St. Johnstone (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en St. Johnstone is onder leiding van scheidsrechter Andrew Dallas geëindigd in een 1-0 overwinning voor Dundee. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door D. Mullen, waarmee Dundee met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Dundee.

Wedstrijdstatistieken Dundee - St. Johnstone
Goals
1
0
Balbezit
47%
53%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
19
10
Schoten op doel
4
2
Aanvallen
110
95
Gevaarlijke aanvallen
43
43
Passes
320
377
Overtredingen
9
14
Buitenspel
3
2
Corners
6
5
Wissels
1
2
LIVE Dundee - St. Johnstone 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - St. Johnstone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
39' Doelpunt Dundee Doelpunt D. Mullen met assist van L. McCowan Dundee 1-0
46' Wissel St. Johnstone Wissel L. Craig voor M. Davidson St. Johnstone
68' Wissel St. Johnstone Wissel V. Solomon-Otabor voor E. Vertainen St. Johnstone
76' Wissel Dundee Wissel L. Griffiths voor P. McGowan Dundee
92' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor V. Solomon-Otabor St. Johnstone
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - St. Johnstone
Opstellingen Dundee - St. Johnstone
De opstellingen van Dundee en St. Johnstone zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en St. Johnstone zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach James McPake
Basiselftal Dundee
# Speler Pos.
1 Adam Legzdins K
2 Cammy Kerr V
4 Liam Fontaine V
5 Ryan Sweeney V
3 Jordan Marshall V
18 Paul McMullan M
24 Max Anderson M
26 Charlie Adam M
17 Luke McCowan M
10 Paul McGowan A
9 Danny Mullen A
Wissels Dundee
# Speler Pos.
21 Ian Lawlor K
20 Corey Panter V
16 Christie Elliot V
48 Callum Lamb M
35 Jason Cummings A
29 Leigh Griffiths A
Formatie 3-4-2-1
Coach Callum Davidson
Basiselftal St. Johnstone
# Speler Pos.
1 Zander Clark K
6 Liam Gordon V
4 Jamie Mccart V
19 Shaun Rooney V
24 Callum Booth M
8 Murray Davidson M
18 Cameron MacPherson M
21 Alistair Crawford M
11 Michael O'Halloran A
17 Eetu Vertainen A
9 Chris Kane A
Wissels St. Johnstone
# Speler Pos.
12 Elliot Parish K
3 Reece Devine V
25 Efe Ambrose Emuobo V
2 James Brown V
5 Lars Dendoncker V
27 Viv Solomon-Otabor M
26 Liam Craig M
Voorbeschouwing Dundee - St. Johnstone

Dundee en St. Johnstone treffen elkaar in de 16e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andrew Dallas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dundee en St. Johnstone in de Schotse Premiership vond plaats op 2 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor St. Johnstone. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is St. Johnstone favoriet. 12 keer wist de ploeg van Dundee te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Dundee. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Dundee 7
Winst St. Johnstone 12
Gelijkspel 3
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dundee op een 11e positie staat, terwijl we St. Johnstone terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Dundee - St. Johnstone Opstelling Dundee Opstelling St. Johnstone Live Dundee - St. Johnstone Live Dundee - St. Johnstone kijken Dundee - St. Johnstone kijken Live Dundee - St. Johnstone stream Dundee - St. Johnstone Fox Sports Nabeschouwing Dundee - St. Johnstone Uitslag Dundee - St. Johnstone Statistieken Dundee - St. Johnstone Schotse Premiership 2021/2022 Dundee - St. Johnstone wedden Dundee - St. Johnstone gokken Dundee - St. Johnstone Unibet