Nabeschouwing Hibernian - Aberdeen (1-0) || Schotse Premiership 2021/2022

Woensdag 22 december 2021 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Hibernian het woensdag 22 december 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Aberdeen. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Aberdeen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Aberdeen (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en Aberdeen is onder leiding van scheidsrechter Alan James Muir geëindigd in een 1-0 overwinning voor Hibernian. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 64e minuut door R. Porteous, waarmee Hibernian met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Hibernian uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Hibernian - Aberdeen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Aberdeen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Wissel Hibernian Wissel A. Gogic voor J. Doyle-Hayes Hibernian
38' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor A. Gogic Hibernian
46' Wissel Aberdeen Wissel C. Ramsay voor J. Emmanuel-Thomas Aberdeen
59' Wissel Hibernian Wissel J. Murphy voor S. Allan Hibernian
64' Doelpunt Hibernian Doelpunt R. Porteous met assist van M. Boyle Hibernian 1-0
68' Wissel Aberdeen Wissel T. Jenks voor D. Campbell Aberdeen
76' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor K. Nisbet Hibernian
77' Wissel Aberdeen Wissel C. McLennan voor M. Watkins Aberdeen
83' Wissel Hibernian Wissel C. Doidge voor K. Nisbet Hibernian
88' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor R. Hedges Aberdeen
92' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor L. Ferguson Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Aberdeen
Opstellingen Hibernian - Aberdeen
De opstellingen van Hibernian en Aberdeen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Aberdeen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Hibernian - Aberdeen

Hibernian en Aberdeen treffen elkaar in de 19e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alan James Muir en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hibernian en Aberdeen in de Schotse Premiership vond plaats op 23 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aberdeen. Op basis van de afgelopen 47 duels tussen beide teams is Aberdeen favoriet. 23 keer wist de ploeg van Hibernian te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Hibernian. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hibernian 11
Winst Aberdeen 23
Gelijkspel 13
Totaal 47

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hibernian op een 7e positie staat, terwijl we Aberdeen terugvinden op de 6e plaats.