Nabeschouwing Hibernian - Dundee United (1-1) || Schotse Premiership 2021/2022

Zaterdag 2 april 2022 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Hibernian het zaterdag 2 april 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Dundee United. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Dundee United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Dundee United (1-1)

De Schotse Premiership 2021/2022 wedstrijd tussen Hibernian en Dundee United geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door R. Graham, waarmee Dundee United met 0-1 de leiding nam. Hibernian kwam na 46 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van H. Clarke, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Hibernian - Dundee United 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Dundee United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Dundee United Doelpunt R. Graham met assist van R. Edwards Dundee United 0-1
46' Doelpunt Hibernian Doelpunt H. Clarke met assist van C. Cadden Hibernian 1-1
46' Wissel Hibernian Wissel E. Henderson voor S. Jasper Hibernian
61' Wissel Dundee United Wissel A. Sporle voor N. Clark Dundee United
63' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor L. Smith Dundee United
73' Wissel Hibernian Wissel D. Wright voor R. Bushiri Hibernian
79' Wissel Dundee United Wissel M. Cudjoe voor M. McNulty Dundee United
81' Wissel Hibernian Wissel J. Scott voor J. Newell Hibernian
88' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor C. Mueller Hibernian
90' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor T. Watt Dundee United
96' Wissel Dundee United Wissel R. MacLeod voor T. Watt Dundee United
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Dundee United
Opstellingen Hibernian - Dundee United
De opstellingen van Hibernian en Dundee United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Dundee United zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Hibernian - Dundee United

Hibernian en Dundee United treffen elkaar in de 32e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Don Robertson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hibernian en Dundee United in de Schotse Premiership vond plaats op 26 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hibernian. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Dundee United favoriet. 12 keer wist de ploeg van Hibernian te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Hibernian. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hibernian 10
Winst Dundee United 12
Gelijkspel 12
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hibernian op een 5e positie staat, terwijl we Dundee United terugvinden op de 4e plaats.