Nabeschouwing Rangers - Celtic (1-0) || Schotse Premiership 2021/2022

Zondag 29 augustus 2021 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Rangers het zondag 29 augustus 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Celtic (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Rangers en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Kevin Clancy geëindigd in een 1-0 overwinning voor Rangers. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 66e minuut door F. Helander, waarmee Rangers met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Rangers uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Rangers - Celtic 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Gele kaart Celtic Gele kaart voor D. Turnbull Celtic
65' Gele kaart Celtic Gele kaart voor O. Edouard Celtic
66' Doelpunt Rangers Doelpunt F. Helander met assist van B. Barisic Rangers 1-0
67' Wissel Celtic Wissel T. Rogic voor D. Turnbull Celtic
68' Wissel Celtic Wissel I. Soro voor O. Edouard Celtic
74' Wissel Rangers Wissel J. Lundstram voor K. Roofe Rangers
84' Wissel Rangers Wissel F. Sakala voor A. Morelos Rangers
86' Wissel Celtic Wissel A. Montgomery voor L. Abada Celtic
89' Wissel Rangers Wissel S. Arfield voor R. Kent Rangers
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Celtic
Opstellingen Rangers - Celtic
De opstellingen van Rangers en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Rangers - Celtic

Rangers en Celtic treffen elkaar in de 4e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Clancy en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rangers en Celtic in de Schotse Premiership vond plaats op 2 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rangers. Op basis van de afgelopen 43 duels tussen beide teams is Celtic favoriet. 18 keer wist de ploeg van Rangers te winnen, tegenover 16 winstpartijen voor Rangers. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rangers 16
Winst Celtic 18
Gelijkspel 9
Totaal 43

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rangers op een 6e positie staat, terwijl we Celtic terugvinden op de 5e plaats.