Nabeschouwing Aberdeen - Hibernian (4-1) || Schotse Premiership 2022/2023

Vrijdag 4 november 2022 - 20:30 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Aberdeen het vrijdag 4 november 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Hibernian (4-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Aberdeen en Hibernian is onder leiding van scheidsrechter David Munro geëindigd in een 4-1 overwinning voor Aberdeen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 53 minuten. B. Miovski maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Aberdeen vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Aberdeen vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van B. Miovski op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut volgde een derde treffer van Aberdeen, waarmee Y. Ramadani zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 69 minuten deed M. Kukharevych iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Hibernian werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 77e minuut wist L. Clarkson namens Aberdeen de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter David Munro en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Aberdeen.

LIVE Aberdeen - Hibernian 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

53' Penalty Aberdeen Penalty B. Miovski Aberdeen 1-0
53' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor D. Marshall Hibernian
53' Doelpunt Aberdeen Doelpunt B. Miovski met assist van L. Clarkson Aberdeen 2-0
61' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Y. Ramadani Aberdeen 3-0
61' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Y. Ramadani Aberdeen
65' Wissel Hibernian Wissel E. Melkersen voor E. Henderson Hibernian
69' Doelpunt Hibernian Doelpunt M. Kukharevych met assist van E. Melkersen Hibernian 3-1
73' Wissel Aberdeen Wissel M. Watkins voor Duk Aberdeen
74' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor H. Coulson Aberdeen
76' Wissel Hibernian Wissel J. Campbell voor K. Magennis Hibernian
77' Doelpunt Aberdeen Doelpunt L. Clarkson met assist van M. Watkins Aberdeen 4-1
78' Wissel Aberdeen Wissel J. MacKenzie voor H. Coulson Aberdeen
81' Wissel Hibernian Wissel L. Stevenson voor M. Cabraja Hibernian
82' Wissel Hibernian Wissel T. Youan voor M. Kukharevych Hibernian
89' Wissel Aberdeen Wissel M. Kennedy voor B. Miovski Aberdeen
90' Wissel Aberdeen Wissel R. Duncan voor L. Clarkson Aberdeen
95' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor J. Campbell Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Hibernian
Opstellingen Aberdeen - Hibernian
De opstellingen van Aberdeen en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Hibernian zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.