Nabeschouwing Dundee United - Celtic (0-9) || Schotse Premiership 2022/2023

Zondag 28 augustus 2022 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Dundee United het zondag 28 augustus 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Tannadice Park in Dundee.

Via de Dundee United - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee United - Celtic (0-9)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee United en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Steven McLean geëindigd in een 0-9 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-9 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door K. Furuhashi, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Furuhashi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee K. Furuhashi zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Celtic geen gas terug, waardoor in de 51e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Jota. De 0-5 voor Celtic volgde even later in de 50e minuut nadat L. Abada namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 55e minuut was het J. Juranovic van Celtic wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 0-6 scoorde. Het volgende doelpunt van Celtic viel in de 59e minuut en betekende de 0-7. Het doelpunt kwam op naam van L. Abada. In de 77e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door L. Abada van Celtic die daarmee tekende voor de 0-8. In de 81e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens Celtic had C. Starfelt het laatste woord door de 0-9 eindstand op het bord te zetten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Steven McLean en eindigde de wedstrijd dus met een 0-9 stand in het voordeel van Celtic.

LIVE Dundee United - Celtic 0-9

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee United - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor S. Fletcher Dundee United
15' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van Jota Celtic 0-1
40' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi Celtic 0-2
47' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van L. Abada Celtic 0-3
51' Doelpunt Celtic Doelpunt Jota met assist van M. ORiley Celtic 0-4
50' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Abada met assist van M. ORiley Celtic 0-5
55' Doelpunt Celtic Doelpunt J. Juranovic met assist van K. Furuhashi Celtic 0-6
58' Wissel Dundee United Wissel J. McGrath voor A. Meekison Dundee United
58' Wissel Dundee United Wissel C. Sibbald voor I. Harkes Dundee United
58' Wissel Dundee United Wissel N. Clark voor S. Fletcher Dundee United
59' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Abada met assist van R. Hatate Celtic 0-7
62' Wissel Celtic Wissel D. Turnbull voor M. ORiley Celtic
62' Wissel Celtic Wissel D. Maeda voor Jota Celtic
62' Wissel Celtic Wissel J. Forrest voor K. Furuhashi Celtic
62' Wissel Celtic Wissel A. Mooy voor R. Hatate Celtic
64' Wissel Dundee United Wissel I. Niskanen voor G. Middleton Dundee United
77' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Abada met assist van D. Maeda Celtic 0-8
78' Wissel Celtic Wissel A. Bernabei voor L. Abada Celtic
81' Doelpunt Celtic Doelpunt C. Starfelt met assist van D. Turnbull Celtic 0-9
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee United - Celtic
Opstellingen Dundee United - Celtic
De opstellingen van Dundee United en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee United gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.