Nabeschouwing Hearts - Rangers (0-4) || Schotse Premiership 2022/2023

Zaterdag 1 oktober 2022 - 13:30 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Hearts het zaterdag 1 oktober 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Rangers. De wedstrijd wordt gespeeld in Tynecastle Park in Edinburgh.

Via de Hearts - Rangers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hearts - Rangers (0-4)

Het Schotse Premiership duel tussen Hearts en Rangers is onder leiding van scheidsrechter Steven McLean geëindigd in een 0-4 overwinning voor Rangers. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door A. Colak, waarmee Rangers met 0-1 de leiding nam. Rangers vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Colak op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut moest Hearts verder met een man minder nadat C. Devlin een rode kaart had gekregen.

In de 76e minuut volgde een derde treffer van Rangers, waarmee A. Morelos zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Rangers geen gas terug, waardoor in de 91e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van R. Kent.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-4 winst voor Rangers.

LIVE Hearts - Rangers 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hearts - Rangers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Rangers Doelpunt A. Colak met assist van R. Kent Rangers 0-1
14' Gele kaart Rangers Gele kaart voor B. Davies Rangers
30' Doelpunt Rangers Doelpunt A. Colak met assist van R. Matondo Rangers 0-2
36' Gele kaart Rangers Gele kaart voor J. Tavernier Rangers
39' Rode kaart Hearts Rode kaart voor C. Devlin Hearts
44' Wissel Hearts Wissel P. Haring voor A. Forrest Hearts
46' Wissel Hearts Wissel A. Halliday voor S. Kingsley Hearts
46' Wissel Hearts Wissel R. Snodgrass voor B. McKay Hearts
46' Wissel Rangers Wissel S. Davis voor R. Jack Rangers
46' Wissel Rangers Wissel J. Sands voor B. Davies Rangers
61' Wissel Hearts Wissel J. Grant voor O. Kiomourtzoglou Hearts
61' Wissel Hearts Wissel J. Ginnelly voor L. Shankland Hearts
63' Wissel Rangers Wissel A. Morelos voor A. Colak Rangers
63' Wissel Rangers Wissel M. Tillman voor S. Arfield Rangers
66' Gele kaart Hearts Gele kaart voor S. Humphrys Hearts
76' Doelpunt Rangers Doelpunt A. Morelos met assist van J. Tavernier Rangers 0-3
79' Wissel Rangers Wissel F. Sakala voor R. Matondo Rangers
91' Doelpunt Rangers Doelpunt R. Kent met assist van M. Tillman Rangers 0-4
Video hoogtepunten en samenvatting Hearts - Rangers
Opstellingen Hearts - Rangers
De opstellingen van Hearts en Rangers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hearts gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Rangers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Robbie Neilson
Coach Giovanni van Bronckhorst
Voorbeschouwing Hearts - Rangers

Hearts en Rangers treffen elkaar in de 9e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Steven McLean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hearts en Rangers in de Schotse Premiership vond plaats op 6 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rangers. Op basis van de afgelopen 42 duels tussen beide teams is Rangers favoriet. 28 keer wist de ploeg van Hearts te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Hearts. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hearts 8
Winst Rangers 28
Gelijkspel 6
Totaal 42

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hearts op een 3e positie staat, terwijl we Rangers terugvinden op de 2e plaats.