Nabeschouwing Hibernian - Rangers (2-2) || Schotse Premiership 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 13:30 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Hibernian het zaterdag 20 augustus 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Rangers. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Rangers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Rangers (2-2)

De Schotse Premiership 2022/2023 wedstrijd tussen Hibernian en Rangers geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 45 minuten. J. Tavernier maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Rangers vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Hibernian kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Boyle, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 58e minuut zette T. Lawrence zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Rangers de leiding in de wedstrijd nam.

In de 66e minuut werd J. Lundstram van Rangers met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Rangers het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 75e minuut werd A. Morelos van Rangers met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Rangers met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Na 93 minuten was de spanning weer terug in de wedstrijd nadat J. Campbell de gelijkmaker maakte en de stand daarmee op 2-2 zette.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Hibernian - Rangers 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Rangers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor E. Henderson Hibernian
20' Gele kaart Rangers Gele kaart voor C. Goldson Rangers
25' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor J. Doyle-Hayes Hibernian
28' Wissel Hibernian Wissel C. Doidge voor E. Henderson Hibernian
28' Wissel Hibernian Wissel M. Cabraja voor P. Hanlon Hibernian
44' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor R. Bushiri Hibernian
45' Penalty Rangers Penalty J. Tavernier Rangers 0-1
51' Doelpunt Hibernian Doelpunt M. Boyle met assist van T. Youan Hibernian 1-1
52' Gele kaart Rangers Gele kaart voor A. Colak Rangers
55' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor R. Porteous Hibernian
58' Doelpunt Rangers Doelpunt T. Lawrence met assist van B. Barisic Rangers 1-2
62' Wissel Rangers Wissel A. Morelos voor A. Colak Rangers
62' Wissel Rangers Wissel S. Arfield voor T. Lawrence Rangers
66' Rode kaart Rangers Rode kaart voor J. Lundstram Rangers
68' Wissel Rangers Wissel S. Davis voor R. Matondo Rangers
75' Rode kaart Rangers Rode kaart voor A. Morelos Rangers
77' Wissel Hibernian Wissel L. Miller voor J. Doyle-Hayes Hibernian
78' Wissel Rangers Wissel L. King voor R. Kent Rangers
91' Wissel Hibernian Wissel M. Bojang voor R. Porteous Hibernian
93' Doelpunt Hibernian Doelpunt J. Campbell met assist van C. Doidge Hibernian 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Rangers
Opstellingen Hibernian - Rangers
De opstellingen van Hibernian en Rangers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Rangers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach David Gray
Coach Giovanni van Bronckhorst
Voorbeschouwing Hibernian - Rangers

Hibernian en Rangers treffen elkaar in de 4e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hibernian en Rangers in de Schotse Premiership vond plaats op 9 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rangers. Op basis van de afgelopen 40 duels tussen beide teams is Rangers favoriet. 24 keer wist de ploeg van Hibernian te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Hibernian. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hibernian 7
Winst Rangers 24
Gelijkspel 9
Totaal 40

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hibernian op een 6e positie staat, terwijl we Rangers terugvinden op de 2e plaats.