Nabeschouwing Dundee - Celtic (1-2) || Schotse Premiership 2023/2024

Zondag 28 april 2024 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Dundee het zondag 28 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Celtic (1-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Celtic is onder leiding van scheidsrechter John Beaton geëindigd in een 1-2 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door James Forrest, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 67e minuut de voorsprong nadat het via een goal van James Forrest op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut wist Dundee de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Antonio Portales. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Dundee kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter John Beaton, waardoor Celtic dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Dundee - Celtic 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Celtic Doelpunt James Forrest met assist van Kyogo Furuhashi Celtic 0-1
62' Wissel Celtic Wissel Adam Idah voor Kyogo Furuhashi Celtic
62' Wissel Celtic Wissel Tomoki Iwata voor Callum McGregor  Celtic
67' Doelpunt Celtic Doelpunt James Forrest Celtic 0-2
68' Wissel Dundee Wissel F. Robertson voor Malachi Boateng Dundee
68' Wissel Dundee Wissel Dara Costelloe voor Scott Tiffoney Dundee
72' Wissel Celtic Wissel Luis Palma voor James Forrest Celtic
74' Doelpunt Dundee Doelpunt Antonio Portales met assist van Mohamad Sylla Dundee 1-2
75' Wissel Dundee Wissel Aaron Donnelly voor J. Mulligan Dundee
86' Wissel Dundee Wissel M. Mellon voor Owen Dodgson Dundee
96' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Joe Hart Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Celtic
Opstellingen Dundee - Celtic
De opstellingen van Dundee en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.