Nabeschouwing Kilmarnock - Rangers (1-2) || Schotse Premiership 2023/2024

Woensdag 28 februari 2024 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Kilmarnock het woensdag 28 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Rangers. De wedstrijd wordt gespeeld in Rugby Park in Kilmarnock.

Via de Kilmarnock - Rangers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kilmarnock - Rangers (1-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Kilmarnock en Rangers is onder leiding van scheidsrechter David Dickinson geëindigd in een 1-2 overwinning voor Rangers. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. Danny Armstrong maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Kilmarnock vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Rangers kwam in de 55e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van James Tavernier, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette Tom Lawrence  zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Rangers de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter David Dickinson, waardoor Rangers dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Kilmarnock - Rangers 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kilmarnock - Rangers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Penalty Kilmarnock Penalty Danny Armstrong Kilmarnock 1-0
34' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Borna Barišić Rangers
44' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Connor Goldson Rangers
46' Wissel Rangers Wissel Cyriel Dessers voor Fábio Silva Rangers
46' Wissel Rangers Wissel Rıdvan Yılmaz voor Borna Barišić Rangers
54' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor Lewis Mayo Kilmarnock
55' Doelpunt Rangers Doelpunt James Tavernier Rangers 1-1
56' Wissel Rangers Wissel Dujon Sterling voor Ross McCausland Rangers
59' Doelpunt Rangers Doelpunt Tom Lawrence  Rangers 1-2
70' Wissel Rangers Wissel Scott Wright voor Oscar Cortés Rangers
75' Wissel Rangers Wissel Nicolas Raskin voor Tom Lawrence  Rangers
75' Wissel Kilmarnock Wissel Kevin van Veen voor Kyle Vassell Kilmarnock
75' Wissel Kilmarnock Wissel Greg Stewart voor Marley Watkins Kilmarnock
81' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor Stuart Findlay Kilmarnock
83' Wissel Kilmarnock Wissel James Balagizi voor Liam Polworth Kilmarnock
83' Wissel Kilmarnock Wissel David Watson voor Liam Donnelly Kilmarnock
83' Wissel Kilmarnock Wissel Rory McKenzie voor Danny Armstrong Kilmarnock
88' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor David Watson Kilmarnock
Video hoogtepunten en samenvatting Kilmarnock - Rangers
Opstellingen Kilmarnock - Rangers
De opstellingen van Kilmarnock en Rangers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kilmarnock gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Rangers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.