Nabeschouwing SPAL - Sampdoria (3-1) || Serie A 2017/2018

Zondag 20 mei 2018 - 18:00 uur

In de Serie A 2017/2018 neemt SPAL het zondag 20 mei 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Paolo Mazza in Ferrara.

Via de SPAL - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SPAL - Sampdoria (3-1)

Het Serie A duel tussen SPAL en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 3-1 overwinning voor SPAL. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 4 minuten. M. Antenucci maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee SPAL vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 32e minuut kreeg G. Caprari van Sampdoria voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Sampdoria de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep SPAL via een goal van A. Grassi in de 49e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 52e minuut volgde een derde treffer van SPAL, waarmee M. Antenucci zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na 65 minuten deed D. Kownacki iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Sampdoria werd verkleind tot 3-1.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor SPAL.

LIVE SPAL - Sampdoria 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SPAL - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor G. Caprari Sampdoria
4' Penalty SPAL Penalty M. Antenucci SPAL 1-0
32' Tweede gele kaart Sampdoria Tweede gele kaart voor G. Caprari Sampdoria
45' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor K. Linetty Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel F. Quagliarella voor G. Ramírez Sampdoria
49' Doelpunt SPAL Doelpunt A. Grassi met assist van F. Viviani SPAL 2-0
52' Doelpunt SPAL Doelpunt M. Antenucci met assist van F. Viviani SPAL 3-0
58' Wissel SPAL Wissel F. Costa voor M. Lazzari SPAL
65' Doelpunt Sampdoria Doelpunt D. Kownacki met assist van L. Capezzi Sampdoria 3-1
74' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor F. Quagliarella Sampdoria
76' Gele kaart SPAL Gele kaart voor F. Viviani SPAL
78' Wissel SPAL Wissel P. Schiattarella voor F. Viviani SPAL
80' Wissel Sampdoria Wissel V. Verre voor L. Capezzi Sampdoria
91' Wissel SPAL Wissel G. Marchegiani voor A. Gomis SPAL
Video hoogtepunten en samenvatting SPAL - Sampdoria
Opstellingen SPAL - Sampdoria

Voorbeschouwing SPAL - Sampdoria

SPAL en Sampdoria treffen elkaar in de 38e speelronde van de Serie A van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SPAL en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 30 december 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Sampdoria favoriet. 1 keer wist de ploeg van SPAL te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor SPAL. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst SPAL 0
Winst Sampdoria 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SPAL op een 17e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 9e plaats.