Nabeschouwing Atalanta - Roma (3-3) || Serie A 2018/2019

Zondag 27 januari 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Atalanta het zondag 27 januari 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Roma (3-3)

De Serie A 2018/2019 wedstrijd tussen Atalanta en Roma geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-3 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Roma kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van E. Džeko. Roma vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Džeko op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut volgde een derde treffer van Roma, waarmee S. El Shaarawy zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 45 minuten deed T. Castagne iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Atalanta werd verkleind tot 1-3. In de 59e minuut kwam Atalanta weer dichterbij, nadat Rafael Tolói de stand terug wist te brengen naar 2-3. Na 70 minuten was het D. Zapata van Atalanta de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 1-3 bleef. Even later in de wedstrijd werd de 3-3 gescoord door D. Zapata van Atalanta,waardoor beide ploegen in de 71e minuut toch weer op gelijke hoogte kwamen te staan.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Giampaolo Calvarese en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Atalanta - Roma 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Roma Doelpunt E. Džeko met assist van N. Zaniolo Roma 0-1
23' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Cristante Roma
33' Doelpunt Roma Doelpunt E. Džeko met assist van S. Nzonzi Roma 0-2
35' Gele kaart Roma Gele kaart voor K. Manolas Roma
40' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy met assist van N. Zaniolo Roma 0-3
45' Doelpunt Atalanta Doelpunt T. Castagne met assist van A. Gómez Atalanta 1-3
53' Wissel Atalanta Wissel J. Palomino voor G. Mancini Atalanta
59' Doelpunt Atalanta Doelpunt Rafael Tolói met assist van A. Gómez Atalanta 2-3
62' Wissel Roma Wissel J. Kluivert voor S. El Shaarawy Roma
64' Gele kaart Roma Gele kaart voor S. Nzonzi Roma
65' Wissel Roma Wissel A. Florenzi voor Lorenzo Pellegrini Roma
70' Penalty gemist Atalanta Penalty gemist D. Zapata Atalanta
71' Doelpunt Atalanta Doelpunt D. Zapata met assist van J. Iličić Atalanta 3-3
78' Wissel Roma Wissel F. Fazio voor R. Karsdorp Roma
84' Wissel Atalanta Wissel M. Barrow voor J. Iličić Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Roma
Opstellingen Atalanta - Roma
De opstellingen van Atalanta en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Roma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Gian Piero Gasperini
Voorbeschouwing Atalanta - Roma

Atalanta en Roma treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giampaolo Calvarese en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Roma in de Serie A vond plaats op 27 augustus 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 12 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Atalanta. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 6
Winst Roma 12
Gelijkspel 5
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 8e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 5e plaats.