Nabeschouwing Empoli - Fiorentina (1-0) || Serie A 2018/2019

Zondag 5 mei 2019 - 12:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Empoli het zondag 5 mei 2019 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Fiorentina (1-0)

Het Serie A duel tussen Empoli en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 1-0 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door Diego Farias, waarmee Empoli met 1-0 de leiding nam. In de 96e minuut moest J. Veretout van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Massimiliano Irrati een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Fiorentina verder met een speler minder.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Massimiliano Irrati, waardoor Empoli de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Empoli - Fiorentina 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor E. Fernandes Fiorentina
24' Gele kaart Empoli Gele kaart voor M. Pajač Empoli
54' Doelpunt Empoli Doelpunt Diego Farias met assist van G. Di Lorenzo Empoli 1-0
60' Wissel Fiorentina Wissel F. Chiesa voor K. Mirallas Fiorentina
65' Gele kaart Empoli Gele kaart voor I. Bennacer Empoli
67' Wissel Fiorentina Wissel D. Vlahović voor L. Muriel Fiorentina
73' Wissel Empoli Wissel A. Acquah voor Diego Farias Empoli
79' Gele kaart Empoli Gele kaart voor G. Di Lorenzo Empoli
86' Wissel Fiorentina Wissel Gerson voor G. Pezzella Fiorentina
90' Wissel Empoli Wissel S. Uçan voor R. Krunić Empoli
96' Rode kaart Fiorentina Rode kaart voor J. Veretout Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Fiorentina
Opstellingen Empoli - Fiorentina
De opstellingen van Empoli en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Fiorentina

Empoli en Fiorentina treffen elkaar in de 35e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 16 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 8 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Empoli. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 2
Winst Fiorentina 8
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 18e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 13e plaats.