Nabeschouwing Fiorentina - Juventus (0-3) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 1 december 2018 - 18:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Fiorentina het zaterdag 1 december 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Juventus (0-3)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 0-3 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door R. Bentancur, waarmee Juventus met 0-1 de leiding nam. Juventus vergrootte in de 69e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Chiellini op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Juventus vervolgens op 0-3. Het was Cristiano Ronaldo die vanaf 11 meter wist te scoren in de 79e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniele Orsato, waardoor Juventus dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fiorentina - Juventus 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Mandžukić Juventus
31' Doelpunt Juventus Doelpunt R. Bentancur met assist van P. Dybala Juventus 0-1
44' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor E. Fernandes Fiorentina
50' Gele kaart Juventus Gele kaart voor R. Bentancur Juventus
51' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Vitor Hugo Fiorentina
64' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor N. Milenković Fiorentina
65' Wissel Fiorentina Wissel M. Pjaca voor M. Benassi Fiorentina
69' Doelpunt Juventus Doelpunt G. Chiellini met assist van J. Cuadrado Juventus 0-2
71' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Pezzella Fiorentina
79' Penalty Juventus Penalty Cristiano Ronaldo Juventus 0-3
80' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Cristiano Ronaldo Juventus
80' Wissel Juventus Wissel F. Bernardeschi voor Cristiano Ronaldo Juventus
81' Wissel Fiorentina Wissel C. Théréau voor Gerson Fiorentina
83' Wissel Juventus Wissel Douglas Costa voor J. Cuadrado Juventus
88' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor C. Théréau Fiorentina
88' Wissel Juventus Wissel M. Kean voor M. Mandžukić Juventus
91' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor J. Veretout Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Juventus
Opstellingen Fiorentina - Juventus
De opstellingen van Fiorentina en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Juventus

Fiorentina en Juventus treffen elkaar in de 14e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Juventus in de Serie A vond plaats op 9 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 13 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Fiorentina. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 3
Winst Juventus 13
Gelijkspel 8
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 9e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 1e plaats.