Nabeschouwing Genoa - Empoli (2-1) || Serie A 2018/2019

Zondag 26 augustus 2018 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Genoa het zondag 26 augustus 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Empoli (2-1)

Het Serie A duel tussen Genoa en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Livio Marinelli geëindigd in een 2-1 overwinning voor Genoa. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door K. Piątek, waarmee Genoa met 1-0 de leiding nam. Genoa vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Kouamé op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 94e minuut wist Empoli de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via S. Mráz. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Empoli kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Livio Marinelli, waardoor Genoa dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Genoa - Empoli 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Genoa Doelpunt K. Piątek met assist van D. Criscito Genoa 1-0
18' Doelpunt Genoa Doelpunt C. Kouamé met assist van D. Criscito Genoa 2-0
45' Gele kaart Genoa Gele kaart voor N. Spolli Genoa
52' Gele kaart Genoa Gele kaart voor D. Criscito Genoa
55' Wissel Genoa Wissel L. Mazzitelli voor G. Pandev Genoa
59' Gele kaart Genoa Gele kaart voor E. Zukanović Genoa
72' Wissel Genoa Wissel K. Günter voor D. Lazović Genoa
73' Wissel Empoli Wissel I. Bennacer voor A. Acquah Empoli
77' Wissel Empoli Wissel S. Mráz voor A. La Gumina Empoli
81' Wissel Genoa Wissel Daniel Bessa voor O. Hiljemark Genoa
85' Gele kaart Empoli Gele kaart voor M. Silvestre Empoli
85' Wissel Empoli Wissel H. Traorè voor M. Zajc Empoli
92' Gele kaart Empoli Gele kaart voor R. Krunić Empoli
94' Doelpunt Empoli Doelpunt S. Mráz met assist van G. Di Lorenzo Empoli 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Empoli
Opstellingen Genoa - Empoli
De opstellingen van Genoa en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Genoa - Empoli

Genoa en Empoli treffen elkaar in de 2e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Livio Marinelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Empoli in de Serie A vond plaats op 5 maart 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genoa. Op basis van de afgelopen 8 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Genoa als Empoli wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 4 keer in een gelijkspel.

Winst Genoa 2
Winst Empoli 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 11e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 5e plaats.