Nabeschouwing Lazio - Chievo (1-2) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 20 april 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Lazio het zaterdag 20 april 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Chievo. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Lazio - Chievo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Chievo (1-2)

Het Serie A duel tussen Lazio en Chievo is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 1-2 overwinning voor Chievo. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor S. Milinković-Savić in de 34e minuut, waardoor Lazio met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 49 minuten was het Emanuel Vignato die Chievo op een 0-1 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Chievo via een goal van P. Hetemaj in de 51e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

In de 67e minuut was het Lazio dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van F. Caicedo, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste. In de 95e minuut werd Luis Alberto van Lazio met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Lazio met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniele Chiffi, waardoor Chievo dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Lazio - Chievo 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Chievo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Wissel Lazio Wissel Luiz Felipe voor Ş. Radu Lazio
34' Rode kaart Lazio Rode kaart voor S. Milinković-Savić Lazio
38' Wissel Lazio Wissel M. Parolo voor Patric Lazio
40' Gele kaart Chievo Gele kaart voor F. Depaoli Chievo
49' Doelpunt Chievo Doelpunt Emanuel Vignato met assist van M. Stępiński Chievo 0-1
51' Doelpunt Chievo Doelpunt P. Hetemaj met assist van F. Depaoli Chievo 0-2
55' Gele kaart Chievo Gele kaart voor N. Rigoni Chievo
58' Wissel Lazio Wissel J. Correa voor M. Badelj Lazio
67' Doelpunt Lazio Doelpunt F. Caicedo met assist van J. Correa Lazio 1-2
68' Wissel Chievo Wissel A. Dioussé voor N. Rigoni Chievo
73' Gele kaart Chievo Gele kaart voor A. Dioussé Chievo
77' Wissel Chievo Wissel S. Kiyine voor Emanuel Vignato Chievo
83' Wissel Chievo Wissel S. Pellissier voor M. Stępiński Chievo
94' Gele kaart Chievo Gele kaart voor P. Hetemaj Chievo
95' Rode kaart Lazio Rode kaart voor Luis Alberto Lazio
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Chievo
Opstellingen Lazio - Chievo
De opstellingen van Lazio en Chievo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Chievo zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lazio - Chievo

Lazio en Chievo treffen elkaar in de 33e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Chievo in de Serie A vond plaats op 2 december 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Lazio favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Chievo slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lazio 11
Winst Chievo 4
Gelijkspel 10
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lazio op een 7e positie staat, terwijl we Chievo terugvinden op de 20e plaats.