Nabeschouwing Lazio - Parma (4-1) || Serie A 2018/2019

Zondag 17 maart 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Lazio het zondag 17 maart 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Parma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Lazio - Parma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Parma (4-1)

Het Serie A duel tussen Lazio en Parma is onder leiding van scheidsrechter Luca Banti geëindigd in een 4-1 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door A. Marušić, waarmee Lazio met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 26e minuut voor dat Lazio via Luis Alberto op 2-0 kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van Lazio, waarmee Luis Alberto zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Lazio geen gas terug, waardoor in de 44e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Lulić. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 77e minuut wist M. Sprocati namens Parma de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luca Banti en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Lazio.

LIVE Lazio - Parma 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Parma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Lazio Doelpunt A. Marušić met assist van S. Milinković-Savić Lazio 1-0
26' Penalty Lazio Penalty Luis Alberto Lazio 2-0
38' Doelpunt Lazio Doelpunt Luis Alberto met assist van J. Correa Lazio 3-0
44' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Lulić met assist van Luis Alberto Lazio 4-0
52' Gele kaart Parma Gele kaart voor R. Inglese Parma
57' Wissel Parma Wissel M. Gazzola voor L. Siligardi Parma
60' Wissel Lazio Wissel D. Cataldi voor Lucas Leiva Lazio
63' Gele kaart Parma Gele kaart voor Bruno Alves Parma
64' Wissel Parma Wissel F. Ceravolo voor R. Inglese Parma
66' Wissel Lazio Wissel Pedro Neto voor F. Caicedo Lazio
70' Wissel Parma Wissel M. Sprocati voor J. Biabiany Parma
76' Wissel Lazio Wissel R. Durmisi voor S. Lulić Lazio
77' Doelpunt Parma Doelpunt M. Sprocati Parma 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Parma
Opstellingen Lazio - Parma
De opstellingen van Lazio en Parma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 3-5-1-1 formatie en Parma zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Lazio - Parma

Lazio en Parma treffen elkaar in de 28e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Banti en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Parma in de Serie A vond plaats op 21 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lazio. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Lazio favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Parma slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lazio 11
Winst Parma 2
Gelijkspel 6
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lazio op een 8e positie staat, terwijl we Parma terugvinden op de 11e plaats.