Nabeschouwing Napoli - Milan (3-2) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 25 augustus 2018 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Napoli het zaterdag 25 augustus 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Milan (3-2)

Het Serie A duel tussen Napoli en Milan is onder leiding van scheidsrechter Paolo Valeri geëindigd in een 3-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door G. Bonaventura, waarmee Milan met 0-1 de leiding nam. Milan vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Calabria op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut wist Napoli de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via P. Zieliński.

Na 67 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat P. Zieliński de 2-2 maakte voor Napoli. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Napoli dat in de 80e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Mertens de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paolo Valeri en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Milan 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Milan Doelpunt G. Bonaventura met assist van F. Borini Milan 0-1
30' Gele kaart Napoli Gele kaart voor L. Insigne Napoli
31' Gele kaart Milan Gele kaart voor Suso Milan
49' Doelpunt Milan Doelpunt D. Calabria met assist van Suso Milan 0-2
53' Doelpunt Napoli Doelpunt P. Zieliński met assist van José Callejón Napoli 1-2
58' Wissel Milan Wissel T. Bakayoko voor L. Biglia Milan
63' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor M. Hamšík Napoli
66' Gele kaart Milan Gele kaart voor R. Rodríguez Milan
67' Doelpunt Napoli Doelpunt P. Zieliński Napoli 2-2
71' Wissel Milan Wissel D. Laxalt voor F. Borini Milan
72' Wissel Napoli Wissel A. Diawara voor P. Zieliński Napoli
73' Wissel Napoli Wissel S. Luperto voor Mário Rui Napoli
80' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van Allan Napoli 3-2
82' Wissel Milan Wissel P. Cutrone voor G. Bonaventura Milan
92' Gele kaart Napoli Gele kaart voor K. Koulibaly Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Milan
Opstellingen Napoli - Milan
De opstellingen van Napoli en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Milan zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Milan

Napoli en Milan treffen elkaar in de 2e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Valeri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Milan in de Serie A vond plaats op 15 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Milan slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 9
Winst Milan 5
Gelijkspel 8
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 4e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 10e plaats.