Nabeschouwing Napoli - Roma (1-1) || Serie A 2018/2019

Zondag 28 oktober 2018 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Napoli het zondag 28 oktober 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Roma (1-1)

De Serie A 2018/2019 wedstrijd tussen Napoli en Roma geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door S. El Shaarawy, waarmee Roma met 0-1 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Napoli het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 90e minuut was het namelijk D. Mertens die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Napoli - Roma 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy met assist van C. Ünder Roma 0-1
43' Wissel Roma Wissel B. Cristante voor D. De Rossi Roma
55' Gele kaart Roma Gele kaart voor E. Džeko Roma
56' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor A. Milik Napoli
58' Gele kaart Roma Gele kaart voor S. Nzonzi Roma
65' Wissel Roma Wissel A. Florenzi voor C. Ünder Roma
68' Gele kaart Roma Gele kaart voor K. Manolas Roma
70' Wissel Napoli Wissel K. Malcuit voor E. Hysaj Napoli
75' Wissel Napoli Wissel P. Zieliński voor M. Hamšík Napoli
75' Wissel Roma Wissel F. Fazio voor K. Manolas Roma
80' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Olsen Roma
80' Gele kaart Roma Gele kaart voor Lorenzo Pellegrini Roma
90' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van José Callejón Napoli 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Roma
Opstellingen Napoli - Roma
De opstellingen van Napoli en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Roma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Roma

Napoli en Roma treffen elkaar in de 10e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Roma in de Serie A vond plaats op 3 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 10 keer wist de ploeg van Napoli te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Napoli. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Napoli 7
Winst Roma 10
Gelijkspel 5
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 2e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 9e plaats.