Nabeschouwing Roma - Atalanta (3-3) || Serie A 2018/2019

Maandag 27 augustus 2018 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Roma het maandag 27 augustus 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Atalanta (3-3)

De Serie A 2018/2019 wedstrijd tussen Roma en Atalanta geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-3 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Roma kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van J. Pastore. Atalanta kwam in de 19e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Castagne, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 22e minuut zette E. Rigoni zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Atalanta de leiding in de wedstrijd nam.

Na 38 minuten werd de voorsprong voor Atalanta vergroot nadat E. Rigoni de 1-3 wist te scoren. In de 60e minuut kwam Roma weer dichterbij, nadat A. Florenzi de stand terug wist te brengen naar 2-3. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Roma. In de 82e minuut was het K. Manolas die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Fabbri en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Roma - Atalanta 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Roma Doelpunt J. Pastore met assist van C. Ünder Roma 1-0
19' Doelpunt Atalanta Doelpunt T. Castagne Atalanta 1-1
22' Doelpunt Atalanta Doelpunt E. Rigoni met assist van D. Zapata Atalanta 1-2
38' Doelpunt Atalanta Doelpunt E. Rigoni met assist van M. Pašalić Atalanta 1-3
46' Wissel Roma Wissel S. NZonzi voor B. Cristante Roma
46' Wissel Roma Wissel J. Kluivert voor Lorenzo Pellegrini Roma
50' Wissel Atalanta Wissel H. Hateboer voor M. Pessina Atalanta
53' Wissel Atalanta Wissel M. de Roon voor L. Valzania Atalanta
58' Gele kaart Roma Gele kaart voor S. NZonzi Roma
60' Doelpunt Roma Doelpunt A. Florenzi met assist van E. Džeko Roma 2-3
64' Wissel Atalanta Wissel Rafael Tolói voor G. Mancini Atalanta
73' Wissel Roma Wissel P. Schick voor A. Florenzi Roma
81' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor B. Djimsiti Atalanta
82' Doelpunt Roma Doelpunt K. Manolas Roma 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Atalanta
Opstellingen Roma - Atalanta
De opstellingen van Roma en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Atalanta

Roma en Atalanta treffen elkaar in de 2e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Fabbri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Atalanta in de Serie A vond plaats op 6 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Atalanta slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 12
Winst Atalanta 6
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 10e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 7e plaats.