Nabeschouwing Roma - Genoa (3-2) || Serie A 2018/2019

Zondag 16 december 2018 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Roma het zondag 16 december 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Genoa (3-2)

Het Serie A duel tussen Roma en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 3-2 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door K. Piątek, waarmee Genoa met 0-1 de leiding nam. Roma kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Fazio, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 33e minuut zette O. Hiljemark zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Genoa de leiding in de wedstrijd nam.

Na 45 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Kluivert de 2-2 maakte voor Roma. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Roma dat in de 59e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat B. Cristante de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Di Bello en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Roma.

LIVE Roma - Genoa 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Genoa Gele kaart voor E. Zukanović Genoa
17' Doelpunt Genoa Doelpunt K. Piątek Genoa 0-1
31' Doelpunt Roma Doelpunt F. Fazio Roma 1-1
33' Doelpunt Genoa Doelpunt O. Hiljemark met assist van Sandro Genoa 1-2
45' Doelpunt Roma Doelpunt J. Kluivert met assist van A. Kolarov Roma 2-2
48' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
59' Doelpunt Roma Doelpunt B. Cristante met assist van J. Kluivert Roma 3-2
60' Wissel Genoa Wissel Pedro Pereira voor E. Zukanović Genoa
65' Wissel Genoa Wissel E. Rolón voor Sandro Genoa
68' Wissel Genoa Wissel G. Pandev voor Rômulo Genoa
76' Wissel Roma Wissel D. Santon voor C. Ünder Roma
80' Wissel Roma Wissel P. Schick voor J. Kluivert Roma
87' Gele kaart Roma Gele kaart voor P. Schick Roma
93' Gele kaart Genoa Gele kaart voor E. Rolón Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Genoa
Opstellingen Roma - Genoa
De opstellingen van Roma en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Genoa zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Genoa

Roma en Genoa treffen elkaar in de 16e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Genoa in de Serie A vond plaats op 18 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Genoa slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 16
Winst Genoa 5
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 11e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.