Nabeschouwing Sampdoria - Parma (2-0) || Serie A 2018/2019

Zondag 16 december 2018 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Sampdoria het zondag 16 december 2018 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Parma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Parma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Parma (2-0)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Parma is onder leiding van scheidsrechter Luca Pairetto geëindigd in een 2-0 overwinning voor Sampdoria. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 66e minuut door G. Caprari, waarmee Sampdoria met 1-0 de leiding nam. Sampdoria vergrootte in de 69e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Quagliarella op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Sampdoria.

LIVE Sampdoria - Parma 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Parma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor N. Murru Sampdoria
61' Gele kaart Parma Gele kaart voor M. Scozzarella Parma
66' Doelpunt Sampdoria Doelpunt G. Caprari met assist van D. Praet Sampdoria 1-0
68' Wissel Parma Wissel F. Ceravolo voor L. Siligardi Parma
69' Wissel Sampdoria Wissel G. Defrel voor G. Caprari Sampdoria
69' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Quagliarella met assist van D. Praet Sampdoria 2-0
76' Wissel Parma Wissel A. Ciciretti voor R. Gagliolo Parma
82' Wissel Parma Wissel L. Štulac voor M. Scozzarella Parma
82' Wissel Sampdoria Wissel R. Saponara voor G. Ramírez Sampdoria
88' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor K. Linetty Sampdoria
89' Wissel Sampdoria Wissel D. Kownacki voor F. Quagliarella Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Parma
Opstellingen Sampdoria - Parma
De opstellingen van Sampdoria en Parma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Parma zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Parma

Sampdoria en Parma treffen elkaar in de 16e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Pairetto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Parma in de Serie A vond plaats op 31 mei 2015 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Sampdoria als Parma wisten 6 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 4 keer in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 6
Winst Parma 6
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 11e positie staat, terwijl we Parma terugvinden op de 10e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.