Nabeschouwing Atalanta - Juventus (1-3) || Serie A 2019/2020

Zaterdag 23 november 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Atalanta het zaterdag 23 november 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in KKWing Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Juventus (1-3)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Rocchi geëindigd in een 1-3 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 18e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg M. Barrow van Atalanta via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 56 minuten was het R. Gosens die Atalanta op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte G. Higuain namens Juventus in de 74e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 82e minuut was het Juventus dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van G. Higuain. Na 92 minuten werd de voorsprong voor Juventus vergroot nadat P. Dybala de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Juventus.

LIVE Atalanta - Juventus 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Juventus Gele kaart voor G. Higuain Juventus
10' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. Palomino Atalanta
18' Penalty gemist Atalanta Penalty gemist M. Barrow Atalanta
26' Wissel Juventus Wissel A. Ramsey voor F. Bernardeschi Juventus
27' Gele kaart Juventus Gele kaart voor P. Dybala Juventus
41' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Freuler Atalanta
45' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Gosens Atalanta
47' Gele kaart Juventus Gele kaart voor J. Cuadrado Juventus
56' Doelpunt Atalanta Doelpunt R. Gosens met assist van M. Barrow Atalanta 1-0
57' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor M. Barrow Atalanta
58' Wissel Juventus Wissel D. Costa voor R. Bentancur Juventus
62' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Toloi Atalanta
70' Wissel Juventus Wissel E. Can voor S. Khedira Juventus
71' Wissel Atalanta Wissel T. Castagne voor R. Gosens Atalanta
74' Doelpunt Juventus Doelpunt G. Higuain met assist van M. Pjanic Juventus 1-1
82' Doelpunt Juventus Doelpunt G. Higuain met assist van J. Cuadrado Juventus 1-2
83' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor P. Gollini Atalanta
86' Wissel Atalanta Wissel A. Traore voor R. Freuler Atalanta
92' Doelpunt Juventus Doelpunt P. Dybala met assist van G. Higuain Juventus 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Juventus
Opstellingen Atalanta - Juventus
De opstellingen van Atalanta en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Juventus

Atalanta en Juventus treffen elkaar in de 13e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Rocchi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Juventus in de Serie A vond plaats op 19 mei 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 17 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Atalanta. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 0
Winst Juventus 17
Gelijkspel 5
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 5e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 1e plaats.