Nabeschouwing Atalanta - SPAL (1-2) || Serie A

Maandag 20 januari 2020 - 20:45 uur

In de Serie A neemt Atalanta het maandag 20 januari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen SPAL. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Atleti Azzurri d'Italia in Bergamo.

Via de Atalanta - SPAL live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - SPAL (1-2)

Het Serie A duel tussen Atalanta en SPAL is geëindigd in een 1-2 overwinning voor SPAL. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door J. Ilicic, waarmee Atalanta met 1-0 de leiding nam. SPAL kwam in de 54e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Petagna, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 60e minuut zette M. Valoti zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee SPAL de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de 97e minuut werd Gasperini G. van Atalanta met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Atalanta het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor SPAL dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Atalanta - SPAL
Goals
1
2
Balbezit
58%
42%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
22
14
Schoten op doel
6
5
Aanvallen
114
97
Gevaarlijke aanvallen
59
33
Passes
521
376
Overtredingen
15
17
Buitenspel
3
1
Corners
8
4
Wissels
3
3
LIVE Atalanta - SPAL 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - SPAL teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
5' Gele kaart SPAL Gele kaart voor M. Valoti SPAL
16' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. Ilicic met assist van D. Zapata Atalanta 1-0
21' Gele kaart SPAL Gele kaart voor F. Vicari SPAL
40' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. De Roon Atalanta
46' Gele kaart SPAL Gele kaart voor F. Di Francesco SPAL
46' Wissel Atalanta Wissel B. Djimsiti voor R. Freuler Atalanta
50' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. Palomino Atalanta
54' Doelpunt SPAL Doelpunt A. Petagna met assist van A. Reca SPAL 1-1
59' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor A. Gomez Atalanta
60' Doelpunt SPAL Doelpunt M. Valoti met assist van B. Dabo SPAL 1-2
66' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor M. Caldara Atalanta
72' Wissel SPAL Wissel S. Floccari voor F. Di Francesco SPAL
78' Wissel SPAL Wissel M. Valdifiori voor M. Valoti SPAL
85' Wissel SPAL Wissel N. Tomovic voor A. Reca SPAL
97' Rode kaart Atalanta Rode kaart voor Gasperini G. Atalanta
Opstellingen Atalanta - SPAL
De opstellingen van Atalanta en SPAL zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en SPAL zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Gian Piero Gasperini
Voorbeschouwing Atalanta - SPAL

Atalanta en SPAL treffen elkaar in de 20e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020.

Het is voor het eerst dat Atalanta en SPAL elkaar treffen in de Serie A.

Resultaat Aantal
Winst Atalanta 0
Winst SPAL 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 5e positie staat, terwijl we SPAL terugvinden op de 20e plaats.

Tags
Atalanta - SPAL Opstelling Atalanta Opstelling SPAL Live Atalanta - SPAL Live Atalanta - SPAL kijken Atalanta - SPAL kijken Live Atalanta - SPAL stream Atalanta - SPAL Fox Sports Nabeschouwing Atalanta - SPAL Uitslag Atalanta - SPAL Statistieken Atalanta - SPAL Serie A 2019/2020 Atalanta - SPAL wedden Atalanta - SPAL gokken Atalanta - SPAL Unibet