Nabeschouwing Cagliari - Sampdoria (4-3) || Serie A 2019/2020

Maandag 2 december 2019 - 20:45 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Cagliari het maandag 2 december 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Sardegna Arena in Cagliari.

Via de Cagliari - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cagliari - Sampdoria (4-3)

Het Serie A duel tussen Cagliari en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Aureliano geëindigd in een 4-3 overwinning voor Cagliari. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 38 minuten. F. Quagliarella maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sampdoria vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Sampdoria vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Ramirez op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 69e minuut wist Cagliari de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via R. Nainggolan.

Na 70 minuten werd de voorsprong voor Sampdoria vergroot nadat F. Quagliarella de 1-3 wist te scoren. In de 74e minuut kwam Cagliari weer dichterbij, nadat Joao Pedro de stand terug wist te brengen naar 2-3. Even later was het opnieuw Joao Pedro die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Cagliari op 3-3 in de 76e minuut. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Cagliari dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was A. Cerri de gevierde man die de 4-3 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gianluca Aureliano bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Cagliari.

LIVE Cagliari - Sampdoria 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cagliari - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Penalty Sampdoria Penalty F. Quagliarella Sampdoria 0-1
52' Doelpunt Sampdoria Doelpunt G. Ramirez met assist van F. Quagliarella Sampdoria 0-2
57' Wissel Cagliari Wissel N. Nandez voor L. Castro Cagliari
64' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor N. Nandez Cagliari
69' Doelpunt Cagliari Doelpunt R. Nainggolan met assist van L. Cigarini Cagliari 1-2
70' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Quagliarella met assist van M. Gabbiadini Sampdoria 1-3
74' Wissel Sampdoria Wissel K. Linetty voor A. Ekdal Sampdoria
74' Doelpunt Cagliari Doelpunt Joao Pedro met assist van L. Pellegrini Cagliari 2-3
76' Doelpunt Cagliari Doelpunt Joao Pedro met assist van R. Nainggolan Cagliari 3-3
77' Wissel Sampdoria Wissel G. Caprari voor G. Ramirez Sampdoria
81' Wissel Sampdoria Wissel E. Rigoni voor M. Gabbiadini Sampdoria
84' Wissel Cagliari Wissel A. Ionita voor M. Rog Cagliari
89' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor P. Farago Cagliari
90' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor O. Colley Sampdoria
93' Wissel Cagliari Wissel A. Cerri voor G. Simeone Cagliari
96' Doelpunt Cagliari Doelpunt A. Cerri met assist van L. Pellegrini Cagliari 4-3
98' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor A. Cerri Cagliari
Video hoogtepunten en samenvatting Cagliari - Sampdoria
Opstellingen Cagliari - Sampdoria
De opstellingen van Cagliari en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cagliari gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Cagliari - Sampdoria

Cagliari en Sampdoria treffen elkaar in de 14e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Aureliano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cagliari en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 24 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Cagliari favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Cagliari 8
Winst Sampdoria 5
Gelijkspel 11
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cagliari op een 6e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 17e plaats.