Nabeschouwing Fiorentina - Sampdoria (2-1) || Serie A 2019/2020

Woensdag 25 september 2019 - 21:00 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Fiorentina het woensdag 25 september 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in SeatGeek Stadium in Bridgeview.

Via de Fiorentina - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Sampdoria (2-1)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Daniele Doveri geëindigd in een 2-1 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door G. Pezzella, waarmee Fiorentina met 1-0 de leiding nam. In de 54e minuut kreeg J. Murillo van Sampdoria voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Sampdoria de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Fiorentina via een goal van F. Chiesa in de 57e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 79e minuut was het Sampdoria dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van F. Bonazzoli, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniele Doveri, waardoor Fiorentina dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fiorentina - Sampdoria 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor B. Bereszynski Sampdoria
31' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Pezzella met assist van F. Ribery Fiorentina 1-0
39' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor R. Vieira Sampdoria
43' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Murillo Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel F. Bonazzoli voor M. Gabbiadini Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel E. Rigoni voor G. Ramirez Sampdoria
47' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor H. Dalbert Fiorentina
54' Tweede gele kaart Sampdoria Tweede gele kaart voor J. Murillo Sampdoria
57' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Chiesa met assist van H. Dalbert Fiorentina 2-0
65' Wissel Sampdoria Wissel J. Chabot voor G. Caprari Sampdoria
73' Wissel Fiorentina Wissel R. Sottil voor F. Ribery Fiorentina
76' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor F. Depaoli Sampdoria
79' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Bonazzoli Sampdoria 2-1
81' Wissel Fiorentina Wissel M. Benassi voor G. Castrovilli Fiorentina
88' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor P. Lirola Fiorentina
92' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor R. Sottil Fiorentina
93' Wissel Fiorentina Wissel D. Vlahovic voor F. Chiesa Fiorentina
95' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor E. Pulgar Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Sampdoria
Opstellingen Fiorentina - Sampdoria
De opstellingen van Fiorentina en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Sampdoria

Fiorentina en Sampdoria treffen elkaar in de 5e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 20 januari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Fiorentina favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 9
Winst Sampdoria 6
Gelijkspel 11
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 20e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 19e plaats.