Nabeschouwing Juventus - Bologna (2-1) || Serie A 2019/2020

Zaterdag 19 oktober 2019 - 20:45 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Juventus het zaterdag 19 oktober 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Bologna (2-1)

Het Serie A duel tussen Juventus en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 2-1 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door C. Ronaldo, waarmee Juventus met 1-0 de leiding nam. Bologna kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Danilo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette M. Pjanic zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Juventus de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Massimiliano Irrati, waardoor Juventus dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Juventus - Bologna 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Juventus Doelpunt C. Ronaldo Juventus 1-0
22' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Sansone Bologna
26' Doelpunt Bologna Doelpunt Danilo met assist van I. Mbaye Bologna 1-1
30' Gele kaart Juventus Gele kaart voor A. Rabiot Juventus
54' Doelpunt Juventus Doelpunt M. Pjanic Juventus 2-1
62' Wissel Juventus Wissel R. Bentancur voor S. Khedira Juventus
70' Gele kaart Juventus Gele kaart voor R. Bentancur Juventus
73' Wissel Juventus Wissel B. Matuidi voor A. Rabiot Juventus
80' Wissel Bologna Wissel A. Skov Olsen voor M. Svanberg Bologna
80' Wissel Bologna Wissel F. Santander voor N. Sansone Bologna
82' Wissel Juventus Wissel P. Dybala voor G. Higuain Juventus
82' Wissel Bologna Wissel B. Dzemaili voor A. Poli Bologna
84' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Danilo Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Bologna
Opstellingen Juventus - Bologna
De opstellingen van Juventus en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Juventus - Bologna

Juventus en Bologna treffen elkaar in de 8e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Juventus en Bologna in de Serie A vond plaats op 24 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Juventus favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Juventus 14
Winst Bologna 1
Gelijkspel 5
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Juventus op een 1e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 11e plaats.