Nabeschouwing Napoli - Juventus (2-1) || Serie A 2019/2020

Zondag 26 januari 2020 - 20:45 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Napoli het zondag 26 januari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Juventus (2-1)

Het Serie A duel tussen Napoli en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 2-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 63e minuut door P. Zielinski, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Napoli opnieuw te scoren. In de 86e minuut was het L. Insigne die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Napoli. In de 90e minuut wist Juventus de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via C. Ronaldo. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Juventus kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Maurizio Mariani, waardoor Napoli dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Napoli - Juventus 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Napoli Gele kaart voor D. Demme Napoli
50' Wissel Juventus Wissel A. Rabiot voor M. Pjanic Juventus
61' Gele kaart Juventus Gele kaart voor R. Bentancur Juventus
63' Doelpunt Napoli Doelpunt P. Zielinski Napoli 1-0
69' Wissel Napoli Wissel S. Lobotka voor D. Demme Napoli
70' Gele kaart Juventus Gele kaart voor A. Rabiot Juventus
72' Wissel Juventus Wissel D. Costa voor B. Matuidi Juventus
72' Wissel Juventus Wissel F. Bernardeschi voor P. Dybala Juventus
76' Gele kaart Napoli Gele kaart voor E. Hysaj Napoli
81' Gele kaart Juventus Gele kaart voor F. Bernardeschi Juventus
81' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor P. Zielinski Napoli
85' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. de Ligt Juventus
86' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Insigne met assist van J. Callejon Napoli 2-0
90' Wissel Napoli Wissel F. Llorente voor A. Milik Napoli
90' Doelpunt Juventus Doelpunt C. Ronaldo met assist van R. Bentancur Juventus 2-1
93' Gele kaart Juventus Gele kaart voor C. Ronaldo Juventus
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Juventus
Opstellingen Napoli - Juventus
De opstellingen van Napoli en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Juventus

Napoli en Juventus treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Juventus in de Serie A vond plaats op 31 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 13 keer wist de ploeg van Napoli te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Napoli. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Napoli 8
Winst Juventus 13
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 13e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 1e plaats.