Nabeschouwing Sampdoria - Fiorentina (1-5) || Serie A 2019/2020

Zondag 16 februari 2020 - 15:00 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Sampdoria het zondag 16 februari 2020 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Fiorentina (1-5)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 1-5 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van M. Thorsby zette Fiorentina op een 0-1 voorsprong in de 8e minuut van de wedstrijd. Een penalty zorgde er later in de 18e minuut voor dat Fiorentina via D. Vlahovic op 0-2 kwam te staan. In de 39e minuut kreeg N. Murru van Sampdoria voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Sampdoria de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

F. Chiesa zette Fiorentina even later op 0-3 nadat hij een door scheidsrechter Massimiliano Irrati toegekende penalty wist te benutten. In de 45e minuut moest Fiorentina verder met een man minder, nadat M. Badelj een tweede gele kaart kreeg. In de 57e minuut viel het vierde doelpunt voor Fiorentina nadat D. Vlahovic de bal in het doel wist te werken. Het vijfde doelpunt van Fiorentina werd gemaakt in de 78e minuut door F. Chiesa, waarmee het niveauverschil tussen beide ploegen verder in score werd uitgedrukt. Even later in de 90e minuut viel ook nog een zesde en tevens laatste doelpunt in de wedstrijd. De stand werd daarmee op 1-5 gezet door M. Gabbiadini van Sampdoria.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Massimiliano Irrati bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Fiorentina.

LIVE Sampdoria - Fiorentina 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Eigen doelpunt Fiorentina Eigen doelpunt M. Thorsby Fiorentina 0-1
18' Penalty Fiorentina Penalty D. Vlahovic Fiorentina 0-2
19' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor N. Murru Sampdoria
20' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor D. Vlahovic Fiorentina
22' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor G. Ramirez Sampdoria
35' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor M. Badelj Fiorentina
39' Tweede gele kaart Sampdoria Tweede gele kaart voor N. Murru Sampdoria
40' Penalty Fiorentina Penalty F. Chiesa Fiorentina 0-3
45' Tweede gele kaart Fiorentina Tweede gele kaart voor M. Badelj Fiorentina
46' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor A. Duncan Fiorentina
46' Wissel Sampdoria Wissel R. Vieira voor A. Bertolacci Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel J. Jankto voor M. Thorsby Sampdoria
53' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor O. Colley Sampdoria
57' Doelpunt Fiorentina Doelpunt D. Vlahovic Fiorentina 0-4
67' Wissel Sampdoria Wissel F. Depaoli voor G. Ramirez Sampdoria
67' Wissel Fiorentina Wissel E. Pulgar voor G. Castrovilli Fiorentina
71' Wissel Fiorentina Wissel M. Benassi voor A. Duncan Fiorentina
78' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Chiesa met assist van P. Lirola Fiorentina 0-5
81' Wissel Fiorentina Wissel R. Ghezzal voor F. Chiesa Fiorentina
86' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor F. Depaoli Sampdoria
90' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Gabbiadini met assist van O. Colley Sampdoria 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Fiorentina
Opstellingen Sampdoria - Fiorentina
De opstellingen van Sampdoria en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Fiorentina

Sampdoria en Fiorentina treffen elkaar in de 24e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 25 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 10 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Sampdoria. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 6
Winst Fiorentina 10
Gelijkspel 11
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 17e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 14e plaats.