Nabeschouwing Sampdoria - Juventus (1-2) || Serie A 2019/2020

Woensdag 18 december 2019 - 18:55 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Sampdoria het woensdag 18 december 2019 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Juventus (1-2)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Rocchi geëindigd in een 1-2 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door P. Dybala, waarmee Juventus met 0-1 de leiding nam. Sampdoria kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Caprari, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 45e minuut zette C. Ronaldo zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Juventus de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de 92e minuut moest Sampdoria verder met een man minder, nadat G. Caprari een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gianluca Rocchi, waardoor Juventus dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sampdoria - Juventus 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Juventus Doelpunt P. Dybala met assist van Alex Sandro Juventus 0-1
35' Doelpunt Sampdoria Doelpunt G. Caprari Sampdoria 1-1
43' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Jankto Sampdoria
45' Doelpunt Juventus Doelpunt C. Ronaldo met assist van Alex Sandro Juventus 1-2
50' Wissel Sampdoria Wissel P. M. Leris M. voor F. Depaoli Sampdoria
59' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Pjanic Juventus
61' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Murillo Sampdoria
62' Wissel Sampdoria Wissel M. Gabbiadini voor J. Jankto Sampdoria
69' Wissel Juventus Wissel A. Ramsey voor G. Higuain Juventus
76' Wissel Sampdoria Wissel T. Augello voor N. Murru Sampdoria
76' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Demiral Juventus
77' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor G. Caprari Sampdoria
77' Wissel Juventus Wissel D. Costa voor P. Dybala Juventus
82' Wissel Juventus Wissel M. De Sciglio voor Alex Sandro Juventus
92' Tweede gele kaart Sampdoria Tweede gele kaart voor G. Caprari Sampdoria
96' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor G. Ramirez Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Juventus
Opstellingen Sampdoria - Juventus

Voorbeschouwing Sampdoria - Juventus

Sampdoria en Juventus treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Rocchi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Juventus in de Serie A vond plaats op 26 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 12 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Sampdoria. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 5
Winst Juventus 12
Gelijkspel 7
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 16e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 2e plaats.