Nabeschouwing Sampdoria - Milan (1-4) || Serie A 2019/2020

Woensdag 29 juli 2020 - 19:30 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Sampdoria het woensdag 29 juli 2020 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Milan (1-4)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Milan is onder leiding van scheidsrechter Fabrizio Pasqua geëindigd in een 1-4 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Milan kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Z. Ibrahimovic. Milan vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Calhanoglu op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 58e minuut volgde een derde treffer van Milan, waarmee Z. Ibrahimovic zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Sampdoria kreeg een penalty toegewezen in de 78e minuut, die werd genomen door G. Maroni. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 0-3 op het scorebord bleef staan. Na 87 minuten deed K. Askildsen iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Sampdoria werd verkleind tot 1-3. In de 92e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het R. Leao die namens Milan het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fabrizio Pasqua bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Milan.

LIVE Sampdoria - Milan 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Milan Doelpunt Z. Ibrahimovic met assist van A. Rebic Milan 0-1
36' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor B. Bereszynski Sampdoria
51' Gele kaart Milan Gele kaart voor A. Rebic Milan
46' Wissel Sampdoria Wissel G. Maroni voor G. Ramirez Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel P. M. Leris M. voor F. Depaoli Sampdoria
46' Wissel Milan Wissel R. Leao voor A. Rebic Milan
52' Doelpunt Milan Doelpunt H. Calhanoglu met assist van Z. Ibrahimovic Milan 0-2
58' Doelpunt Milan Doelpunt Z. Ibrahimovic met assist van H. Calhanoglu Milan 0-3
62' Wissel Milan Wissel S. Castillejo voor D. Calabria Milan
62' Wissel Milan Wissel G. Bonaventura voor H. Calhanoglu Milan
74' Wissel Sampdoria Wissel M. Gabbiadini voor F. Quagliarella Sampdoria
74' Wissel Sampdoria Wissel K. Askildsen voor K. Linetty Sampdoria
75' Wissel Sampdoria Wissel A. Bertolacci voor R. Vieira Sampdoria
78' Penalty gemist Sampdoria Penalty gemist G. Maroni Sampdoria
79' Wissel Milan Wissel L. Biglia voor F. Kessie Milan
79' Wissel Milan Wissel L. Paqueta voor Z. Ibrahimovic Milan
87' Doelpunt Sampdoria Doelpunt K. Askildsen Sampdoria 1-3
92' Doelpunt Milan Doelpunt R. Leao met assist van G. Bonaventura Milan 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Milan
Opstellingen Sampdoria - Milan
De opstellingen van Sampdoria en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Milan

Sampdoria en Milan treffen elkaar in de 37e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabrizio Pasqua en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Milan in de Serie A vond plaats op 6 januari 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 12 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Sampdoria. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 8
Winst Milan 12
Gelijkspel 7
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 15e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 6e plaats.