Nabeschouwing Juventus - Inter Milan (3-2) || Serie A 2020/2021

Zaterdag 15 mei 2021 - 18:00 uur

In de Serie A 2020/2021 neemt Juventus het zaterdag 15 mei 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Inter Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Inter Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Inter Milan (3-2)

Het Serie A duel tussen Juventus en Inter Milan is onder leiding van scheidsrechter Giampaolo Calvarese geëindigd in een 3-2 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 24e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg C. Ronaldo van Juventus via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 24 minuten was het C. Ronaldo die Juventus op een 1-0 voorsprong zette. Door een benutte penalty kwam Inter vervolgens op 1-1. Het was R. Lukaku die vanaf 11 meter wist te scoren in de 35e minuut.

In de 48e minuut was het Juventus dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van J. Cuadrado. In de 55e minuut moest Juventus verder met een man minder, nadat R. Bentancur een tweede gele kaart kreeg. In de 83e werkte G. Chiellini de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 2-2 kwam te staan. Het lukte Juventus in de 88e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was J. Cuadrado die de 3-2 wist te maken. Na 92 minuten moest ook M. Brozovic van Inter het veld verlaten nadat deze voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart kreeg.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Giampaolo Calvarese bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Juventus.

LIVE Juventus - Inter Milan 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Inter Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Juventus Gele kaart voor D. Kulusevski Juventus
20' Gele kaart Juventus Gele kaart voor R. Bentancur Juventus
23' Gele kaart Inter Gele kaart voor M. Darmian Inter
24' Penalty gemist Juventus Penalty gemist C. Ronaldo Juventus
24' Doelpunt Juventus Doelpunt C. Ronaldo Juventus 1-0
35' Penalty Inter Penalty R. Lukaku Inter 1-1
48' Doelpunt Juventus Doelpunt J. Cuadrado Juventus 2-1
46' Wissel Inter Wissel I. Perisic voor M. Darmian Inter
55' Tweede gele kaart Juventus Tweede gele kaart voor R. Bentancur Juventus
57' Wissel Juventus Wissel W. McKennie voor D. Kulusevski Juventus
70' Wissel Juventus Wissel A. Morata voor C. Ronaldo Juventus
70' Wissel Juventus Wissel M. Demiral voor F. Chiesa Juventus
73' Wissel Inter Wissel S. Sensi voor C. Eriksen Inter
74' Gele kaart Inter Gele kaart voor L. Martinez Inter
77' Gele kaart Inter Gele kaart voor A. Bastoni Inter
80' Wissel Inter Wissel M. Vecino voor A. Bastoni Inter
83' Eigen doelpunt Inter Eigen doelpunt G. Chiellini Inter 2-2
85' Gele kaart Juventus Gele kaart voor G. Chiellini Juventus
88' Penalty Juventus Penalty J. Cuadrado Juventus 3-2
88' Gele kaart Inter Gele kaart voor M. Brozovic Inter
90' Gele kaart Juventus Gele kaart voor J. Cuadrado Juventus
92' Tweede gele kaart Inter Tweede gele kaart voor M. Brozovic Inter
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Inter Milan
Opstellingen Juventus - Inter Milan
De opstellingen van Juventus en Inter Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Inter Milan zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Juventus - Inter Milan

Juventus en Inter Milan treffen elkaar in de 37e speelronde van de Serie A van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giampaolo Calvarese en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Juventus en Inter Milan in de Serie A vond plaats op 17 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Juventus favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Inter Milan slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Juventus 16
Winst Inter Milan 5
Gelijkspel 8
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Juventus op een 5e positie staat, terwijl we Inter Milan terugvinden op de 1e plaats.