Nabeschouwing Atalanta - Milan (2-3) || Serie A 2021/2022

Zondag 3 oktober 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Atalanta het zondag 3 oktober 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Milan (2-3)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Milan is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 2-3 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Milan kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van D. Calabria. Milan vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Tonali op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut volgde een derde treffer van Milan, waarmee R. Leao zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

D. Zapata zette Atalanta even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Marco Di Bello toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Atalanta dat in de 94e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Pasalic de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Di Bello bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Milan.

LIVE Atalanta - Milan 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Milan Doelpunt D. Calabria Milan 0-1
24' Wissel Atalanta Wissel G. Pezzella voor M. Pessina Atalanta
40' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. De Roon Atalanta
42' Gele kaart Milan Gele kaart voor B. Diaz Milan
43' Doelpunt Milan Doelpunt S. Tonali Milan 0-2
46' Wissel Atalanta Wissel T. Koopmeiners voor M. Demiral Atalanta
52' Gele kaart Milan Gele kaart voor F. Tomori Milan
56' Wissel Atalanta Wissel J. Ilicic voor R. Malinovsky Atalanta
56' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor J. Maehle Atalanta
74' Wissel Milan Wissel J. Messias voor B. Diaz Milan
78' Doelpunt Milan Doelpunt R. Leao met assist van T. Hernandez Milan 0-3
80' Wissel Milan Wissel I. Bennacer voor S. Tonali Milan
80' Wissel Milan Wissel F. Ballo Toure voor T. Hernandez Milan
85' Gele kaart Milan Gele kaart voor J. Messias Milan
86' Penalty Atalanta Penalty D. Zapata Atalanta 1-3
87' Wissel Atalanta Wissel M. Pasalic voor R. Freuler Atalanta
88' Gele kaart Milan Gele kaart voor R. Leao Milan
90' Wissel Milan Wissel P. Pellegri voor R. Leao Milan
94' Doelpunt Atalanta Doelpunt M. Pasalic met assist van D. Zapata Atalanta 2-3
94' Gele kaart Milan Gele kaart voor S. Pioli Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Milan
Opstellingen Atalanta - Milan
De opstellingen van Atalanta en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Milan

Atalanta en Milan treffen elkaar in de 7e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Milan in de Serie A vond plaats op 23 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 11 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Atalanta. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 10
Winst Milan 11
Gelijkspel 7
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 7e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 3e plaats.