Nabeschouwing Atalanta - Napoli (1-3) || Serie A 2021/2022

Zondag 3 april 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Atalanta het zondag 3 april 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Napoli (1-3)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 1-3 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 14 minuten. L. Insigne maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Napoli vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Napoli vergrootte in de 37e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Politano op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 58e minuut wist Atalanta de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via M. De Roon.

Na 81 minuten werd de voorsprong voor Napoli vergroot nadat E. Elmas de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Napoli.

LIVE Atalanta - Napoli 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Penalty Napoli Penalty L. Insigne Napoli 0-1
35' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. L. Palomino Atalanta
37' Doelpunt Napoli Doelpunt M. Politano met assist van L. Insigne Napoli 0-2
46' Wissel Atalanta Wissel A. Miranchuk voor R. Malinovsky Atalanta
46' Wissel Atalanta Wissel J. Boga voor H. Hateboer Atalanta
58' Doelpunt Atalanta Doelpunt M. De Roon met assist van A. Miranchuk Atalanta 1-2
59' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor M. Politano Napoli
63' Wissel Atalanta Wissel J. Maehle voor B. Djimsiti Atalanta
67' Gele kaart Napoli Gele kaart voor J. Jesus Napoli
69' Wissel Napoli Wissel H. Lozano voor L. Insigne Napoli
69' Wissel Napoli Wissel F. Ruiz voor P. Zielinski Napoli
76' Gele kaart Napoli Gele kaart voor D. Ospina Napoli
81' Doelpunt Napoli Doelpunt E. Elmas met assist van H. Lozano Napoli 1-3
83' Wissel Atalanta Wissel M. Cisse voor L. Muriel Atalanta
83' Wissel Atalanta Wissel M. Pasalic voor R. Freuler Atalanta
85' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Z. Anguissa Napoli
86' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. De Roon Atalanta
88' Wissel Napoli Wissel K. Malcuit voor D. Mertens Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Napoli
Opstellingen Atalanta - Napoli
De opstellingen van Atalanta en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Napoli

Atalanta en Napoli treffen elkaar in de 31e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Napoli in de Serie A vond plaats op 4 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 27 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Atalanta als Napoli wisten 11 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 5 keer in een gelijkspel.

Winst Atalanta 11
Winst Napoli 11
Gelijkspel 5
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 6e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 2e plaats.