Nabeschouwing Bologna - Fiorentina (2-3) || Serie A

Zondag 5 december 2021 - 12:30 uur

In de Serie A neemt Bologna het zondag 5 december 2021 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Fiorentina (2-3)

Het Serie A duel tussen Bologna en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 2-3 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door Y. Maleh, waarmee Fiorentina met 0-1 de leiding nam. Bologna kwam in de 42e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Barrow, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette C. Biraghi zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Fiorentina de leiding in de wedstrijd nam.

D. Vlahovic zette Fiorentina even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Massimiliano Irrati toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Bologna dat in de 83e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Hickey de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Massimiliano Irrati en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Fiorentina.

Wedstrijdstatistieken Bologna - Fiorentina
Goals
2
3
Balbezit
37%
63%
Gele kaarten
3
3
Schoten totaal
11
6
Schoten op doel
3
4
Aanvallen
60
128
Gevaarlijke aanvallen
22
50
Passes
328
580
Overtredingen
12
15
Buitenspel
2
3
Corners
0
2
Wissels
5
5
LIVE Bologna - Fiorentina 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
24' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Dominguez Bologna
25' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Torreira Fiorentina
33' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Y. Maleh met assist van N. Gonzalez Fiorentina 0-1
42' Doelpunt Bologna Doelpunt M. Barrow met assist van M. Svanberg Bologna 1-1
50' Gele kaart Bologna Gele kaart voor A. Theate Bologna
51' Doelpunt Fiorentina Doelpunt C. Biraghi Fiorentina 1-2
61' Wissel Bologna Wissel A. Skov Olsen voor L. De Silvestri Bologna
62' Wissel Bologna Wissel A. Hickey voor M. Dijks Bologna
62' Wissel Bologna Wissel R. Orsolini voor N. Sansone Bologna
64' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor N. Milenkovic Fiorentina
67' Penalty Fiorentina Penalty D. Vlahovic Fiorentina 1-3
72' Wissel Bologna Wissel K. Bonifazi voor G. Medel Bologna
78' Wissel Fiorentina Wissel J. Callejon voor N. Gonzalez Fiorentina
78' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor N. Dominguez Bologna
79' Wissel Fiorentina Wissel A. Duncan voor Y. Maleh Fiorentina
83' Doelpunt Bologna Doelpunt A. Hickey met assist van R. Orsolini Bologna 2-3
84' Wissel Fiorentina Wissel A. Terzic voor C. Biraghi Fiorentina
84' Wissel Fiorentina Wissel R. Saponara voor L. Torreira Fiorentina
86' Wissel Fiorentina Wissel S. Amrabat voor R. Sottil Fiorentina
90' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor S. Amrabat Fiorentina
94' Gele kaart Bologna Gele kaart voor A. Soumaoro Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Fiorentina
Opstellingen Bologna - Fiorentina
De opstellingen van Bologna en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Fiorentina

Bologna en Fiorentina treffen elkaar in de 16e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 2 mei 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 12 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Bologna. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Bologna 3
Winst Fiorentina 12
Gelijkspel 9
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 8e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Bologna - Fiorentina Opstelling Bologna Opstelling Fiorentina Live Bologna - Fiorentina Live Bologna - Fiorentina kijken Bologna - Fiorentina kijken Live Bologna - Fiorentina stream Bologna - Fiorentina Fox Sports Nabeschouwing Bologna - Fiorentina Uitslag Bologna - Fiorentina Statistieken Bologna - Fiorentina Serie A 2021/2022 Bologna - Fiorentina wedden Bologna - Fiorentina gokken Bologna - Fiorentina Unibet