Nabeschouwing Bologna - Genoa (2-2) || Serie A 2021/2022

Dinsdag 21 september 2021 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Bologna het dinsdag 21 september 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Genoa (2-2)

De Serie A 2021/2022 wedstrijd tussen Bologna en Genoa geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 49e minuut door A. Hickey, waarmee Bologna met 1-0 de leiding nam. Genoa kwam in de 55e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Destro, die daarmee de stand op 1-1 zette. Vlak voor tijd werd de stand 2-1 doordat M. Arnautovic van Bologna een penalty wist te benutten in de 85e minuut.

D. Criscito zette Genoa even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Francesco Fourneau toegekende penalty wist te benutten. In de 91e minuut werd S. Mihajlovic van Bologna met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Genoa met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Bologna - Genoa 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Dominguez Bologna
43' Gele kaart Genoa Gele kaart voor M. Fares Genoa
46' Wissel Genoa Wissel V. Behrami voor N. Rovella Genoa
49' Doelpunt Bologna Doelpunt A. Hickey Bologna 1-0
55' Doelpunt Genoa Doelpunt M. Destro met assist van D. Criscito Genoa 1-1
56' Gele kaart Genoa Gele kaart voor M. Destro Genoa
59' Gele kaart Bologna Gele kaart voor K. Bonifazi Bologna
59' Wissel Genoa Wissel M. Portanova voor M. Fares Genoa
60' Gele kaart Genoa Gele kaart voor V. Behrami Genoa
64' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor M. Barrow Bologna
64' Wissel Bologna Wissel A. Skov Olsen voor R. Orsolini Bologna
68' Wissel Genoa Wissel G. Pandev voor Hernani Genoa
72' Gele kaart Bologna Gele kaart voor G. Medel Bologna
80' Wissel Genoa Wissel Z. Vanheusden voor M. Bani Genoa
80' Wissel Genoa Wissel P. Ghiglione voor A. Cambiaso Genoa
80' Wissel Bologna Wissel N. Sansone voor M. Svanberg Bologna
80' Wissel Bologna Wissel M. Dijks voor A. Hickey Bologna
84' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Z. Vanheusden Genoa
85' Penalty Bologna Penalty M. Arnautovic Bologna 2-1
89' Penalty Genoa Penalty D. Criscito Genoa 2-2
91' Rode kaart Bologna Rode kaart voor S. Mihajlovic Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Genoa
Opstellingen Bologna - Genoa
De opstellingen van Bologna en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Genoa zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Genoa

Bologna en Genoa treffen elkaar in de 5e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Fourneau en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Genoa in de Serie A vond plaats op 12 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genoa. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Genoa favoriet. 9 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Bologna. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bologna 8
Winst Genoa 9
Gelijkspel 7
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 9e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 15e plaats.