Nabeschouwing Bologna - Milan (2-4) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 23 oktober 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Bologna het zaterdag 23 oktober 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Milan (2-4)

Het Serie A duel tussen Bologna en Milan is onder leiding van scheidsrechter Paolo Valeri geëindigd in een 2-4 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door R. Leao, waarmee Milan met 0-1 de leiding nam. In de 20e minuut moest A. Soumaoro van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Paolo Valeri een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Bologna verder met een speler minder. In de 35e werd de voorsprong voor Milan verdubbeld dankzij een doelpunt van D. Calabria.

Na 49 minuten was het Z. Ibrahimovic die de bal in eigen doel werkte, waardoor Bologna op 1-2 kwam te staan. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat M. Barrow van Bologna de 2-2 maakte in de 52e minuut. In de 58e minuut werd opnieuw een speler van het veld gestuurd met een rode kaart. R. Soriano van Bologna was degene die voortijdig naar de kleedkamer werd verwezen. Het lukte Milan in de 84e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was I. Bennacer die de 2-3 wist te maken. Even later in de 90e minuut viel ook nog een zesde en tevens laatste doelpunt in de wedstrijd. De stand werd daarmee op 2-4 gezet door Z. Ibrahimovic van Milan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paolo Valeri bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Milan.

LIVE Bologna - Milan 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Milan Doelpunt R. Leao met assist van Z. Ibrahimovic Milan 0-1
20' Rode kaart Bologna Rode kaart voor A. Soumaoro Bologna
34' Gele kaart Bologna Gele kaart voor M. Arnautovic Bologna
35' Doelpunt Milan Doelpunt D. Calabria Milan 0-2
46' Gele kaart Milan Gele kaart voor S. Tonali Milan
46' Wissel Milan Wissel T. Bakayoko voor S. Tonali Milan
46' Wissel Milan Wissel A. Saelemaekers voor S. Castillejo Milan
49' Eigen doelpunt Bologna Eigen doelpunt Z. Ibrahimovic Bologna 1-2
52' Doelpunt Bologna Doelpunt M. Barrow met assist van R. Soriano Bologna 2-2
58' Rode kaart Bologna Rode kaart voor R. Soriano Bologna
60' Wissel Milan Wissel O. Giroud voor R. Krunic Milan
61' Gele kaart Milan Gele kaart voor D. Calabria Milan
63' Wissel Bologna Wissel J. Schouten voor N. Dominguez Bologna
63' Wissel Bologna Wissel M. Dijks voor A. Hickey Bologna
63' Wissel Bologna Wissel L. Binks voor M. Barrow Bologna
67' Gele kaart Milan Gele kaart voor A. Saelemaekers Milan
83' Wissel Bologna Wissel F. Santander voor M. Arnautovic Bologna
84' Doelpunt Milan Doelpunt I. Bennacer Milan 2-3
85' Wissel Milan Wissel P. Kalulu voor F. Ballo Toure Milan
87' Wissel Bologna Wissel R. Orsolini voor G. Medel Bologna
90' Doelpunt Milan Doelpunt Z. Ibrahimovic met assist van I. Bennacer Milan 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Milan
Opstellingen Bologna - Milan
De opstellingen van Bologna en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Milan

Bologna en Milan treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Valeri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Milan in de Serie A vond plaats op 30 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 17 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Bologna. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bologna 2
Winst Milan 17
Gelijkspel 5
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 8e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 2e plaats.