Nabeschouwing Bologna - Salernitana (3-2) || Serie A 2021/2022

Zondag 22 augustus 2021 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Bologna het zondag 22 augustus 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Salernitana. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Salernitana live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Salernitana (3-2)

Het Serie A duel tussen Bologna en Salernitana is onder leiding van scheidsrechter Antonio Rapuano geëindigd in een 3-2 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor S. Strandberg van Salernitana. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 34e minuut het veld moest verlaten. In de 50e minuut kreeg R. Soriano van Bologna voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Bologna de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Door een benutte penalty kwam Salernitana vervolgens op 0-1. Het was F. Bonazzoli die vanaf 11 meter wist te scoren in de 52e minuut.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde L. De Silvestri de gelijkmaker voor Bologna in de 59e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. In de 70e was het Salernitana dat op voorsprong kwam te staan na een goal van M. Coulibaly. Na 75 minuten was de spanning weer terug in de wedstrijd nadat M. Arnautovic de gelijkmaker maakte en de stand daarmee op 2-2 zette. Het lukte Bologna in de 77e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was L. De Silvestri die de 3-2 wist te maken. Na 89 minuten moest ook J. Schouten van Bologna het veld verlaten nadat deze voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart kreeg.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Antonio Rapuano bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Bologna.

LIVE Bologna - Salernitana 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Salernitana teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor S. Strandberg Salernitana
34' Tweede gele kaart Salernitana Tweede gele kaart voor S. Strandberg Salernitana
41' Gele kaart Bologna Gele kaart voor R. Soriano Bologna
50' Tweede gele kaart Bologna Tweede gele kaart voor R. Soriano Bologna
52' Penalty Salernitana Penalty F. Bonazzoli Salernitana 0-1
55' Gele kaart Bologna Gele kaart voor J. Schouten Bologna
56' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor A. Hickey Bologna
56' Wissel Bologna Wissel N. Sansone voor M. Barrow Bologna
59' Doelpunt Bologna Doelpunt L. De Silvestri met assist van N. Sansone Bologna 1-1
64' Wissel Salernitana Wissel Simy voor M. Djuric Salernitana
70' Doelpunt Salernitana Doelpunt M. Coulibaly Salernitana 1-2
75' Doelpunt Bologna Doelpunt M. Arnautovic met assist van J. Schouten Bologna 2-2
75' Wissel Salernitana Wissel N. Zortea voor W. Kechrida Salernitana
75' Wissel Salernitana Wissel L. Bogdan voor L. Coulibaly Salernitana
77' Doelpunt Bologna Doelpunt L. De Silvestri met assist van R. Orsolini Bologna 3-2
79' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor P. Jaroszynski Salernitana
82' Wissel Salernitana Wissel A. Schiavone voor P. Jaroszynski Salernitana
82' Wissel Salernitana Wissel J. Obi voor L. Capezzi Salernitana
85' Wissel Bologna Wissel A. Skov Olsen voor R. Orsolini Bologna
85' Wissel Bologna Wissel M. Svanberg voor N. Dominguez Bologna
86' Wissel Bologna Wissel S. van Hooijdonk voor M. Arnautovic Bologna
87' Gele kaart Bologna Gele kaart voor K. Bonifazi Bologna
89' Tweede gele kaart Bologna Tweede gele kaart voor J. Schouten Bologna
93' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Sansone Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Salernitana
Opstellingen Bologna - Salernitana
De opstellingen van Bologna en Salernitana zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Salernitana zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Fabrizio Castori
Voorbeschouwing Bologna - Salernitana

Bologna en Salernitana treffen elkaar in de 1e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Rapuano en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Serie A seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Bologna en Salernitana elkaar treffen in de Serie A.