Nabeschouwing Cagliari - Roma (1-2) || Serie A 2021/2022

Woensdag 27 oktober 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Cagliari het woensdag 27 oktober 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Sardegna Arena in Cagliari.

Via de Cagliari - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cagliari - Roma (1-2)

Het Serie A duel tussen Cagliari en Roma is onder leiding van scheidsrechter Ivano Pezzuto geëindigd in een 1-2 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door L. Pavoletti, waarmee Cagliari met 1-0 de leiding nam. Roma kwam in de 71e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Ibanez, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 78e minuut zette L. Pellegrini zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Roma de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ivano Pezzuto, waardoor Roma dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Cagliari - Roma 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cagliari - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
46' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor H. Mkhitaryan Roma
52' Doelpunt Cagliari Doelpunt L. Pavoletti met assist van R. Bellanova Cagliari 1-0
57' Wissel Roma Wissel F. Afena-Gyan voor M. Vina Roma
71' Doelpunt Roma Doelpunt R. Ibanez met assist van L. Pellegrini Roma 1-1
73' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Joao Pedro Cagliari
77' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor C. Lykogiannis Cagliari
78' Doelpunt Roma Doelpunt L. Pellegrini Roma 1-2
79' Gele kaart Roma Gele kaart voor L. Pellegrini Roma
79' Wissel Cagliari Wissel C. Oliva voor A. Grassi Cagliari
80' Gele kaart Roma Gele kaart voor T. Abraham Roma
80' Wissel Roma Wissel R. Calafiori voor N. Zaniolo Roma
82' Wissel Cagliari Wissel K. Balde voor A. Deiola Cagliari
83' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Calafiori Roma
87' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor R. Bellanova Cagliari
91' Wissel Roma Wissel M. Kumbulla voor J. Veretout Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Cagliari - Roma
Opstellingen Cagliari - Roma
De opstellingen van Cagliari en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cagliari gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Roma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Cagliari - Roma

Cagliari en Roma treffen elkaar in de 10e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivano Pezzuto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cagliari en Roma in de Serie A vond plaats op 25 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Cagliari. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 16 keer wist de ploeg van Cagliari te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Cagliari. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cagliari 6
Winst Roma 16
Gelijkspel 8
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cagliari op een 20e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 5e plaats.