Nabeschouwing Cagliari - Sampdoria (3-1) || Serie A 2021/2022

Zondag 17 oktober 2021 - 12:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Cagliari het zondag 17 oktober 2021 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Sardegna Arena in Cagliari.

Via de Cagliari - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cagliari - Sampdoria (3-1)

Het Serie A duel tussen Cagliari en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Matteo Marchetti geëindigd in een 3-1 overwinning voor Cagliari. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Cagliari kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Joao Pedro. Cagliari vergrootte in de 74e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Caceres op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 82e minuut wist Sampdoria de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Thorsby.

In de 92e minuut werd R. DAversa van Sampdoria met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Sampdoria het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 94 minuten werd de voorsprong voor Cagliari vergroot nadat Joao Pedro de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Cagliari.

LIVE Cagliari - Sampdoria 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cagliari - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Cagliari Doelpunt Joao Pedro met assist van K. Balde Cagliari 1-0
11' Wissel Cagliari Wissel A. Deiola voor H. Dalbert Cagliari
13' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor A. Carboni Cagliari
51' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Thorsby Sampdoria
53' Wissel Sampdoria Wissel F. Caputo voor M. Gabbiadini Sampdoria
55' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor A. Deiola Cagliari
58' Wissel Cagliari Wissel L. Ceppitelli voor D. Godin Cagliari
59' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Yoshida Sampdoria
64' Wissel Sampdoria Wissel V. Verre voor K. Askildsen Sampdoria
64' Wissel Sampdoria Wissel N. Murru voor T. Augello Sampdoria
74' Doelpunt Cagliari Doelpunt M. Caceres Cagliari 2-0
82' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Thorsby met assist van F. Caputo Sampdoria 2-1
86' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor K. Strootman Cagliari
86' Wissel Cagliari Wissel L. Pavoletti voor K. Balde Cagliari
87' Wissel Sampdoria Wissel F. Depaoli voor B. Bereszynski Sampdoria
91' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor L. Pavoletti Cagliari
92' Rode kaart Sampdoria Rode kaart voor R. DAversa Sampdoria
94' Doelpunt Cagliari Doelpunt Joao Pedro met assist van N. Nandez Cagliari 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Cagliari - Sampdoria
Opstellingen Cagliari - Sampdoria
De opstellingen van Cagliari en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cagliari gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Cagliari - Sampdoria

Cagliari en Sampdoria treffen elkaar in de 8e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matteo Marchetti en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cagliari en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 7 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Cagliari favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Cagliari 10
Winst Sampdoria 6
Gelijkspel 12
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cagliari op een 20e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 16e plaats.