Nabeschouwing Empoli - Atalanta (1-4) || Serie A 2021/2022

Zondag 17 oktober 2021 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Empoli het zondag 17 oktober 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Atalanta (1-4)

Het Serie A duel tussen Empoli en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Marco Serra geëindigd in een 1-4 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door J. Ilicic, waarmee Atalanta met 0-1 de leiding nam. Atalanta vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Ilicic op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 30e minuut wist Empoli de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via F. Di Francesco.

Na 49 minuten was het M. Viti die de bal in eigen doel werkte, waardoor Atalanta op 1-3 kwam te staan. Atalanta kreeg een penalty toegewezen in de 68e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond J. Ilicic die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 1-3 tussenstand op het scorebord bleef staan. In de 89e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het D. Zapata die namens Atalanta het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Serra bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Atalanta.

LIVE Empoli - Atalanta 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. Ilicic met assist van M. Pasalic Atalanta 0-1
26' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. Ilicic met assist van L. Muriel Atalanta 0-2
30' Doelpunt Empoli Doelpunt F. Di Francesco met assist van L. Stulac Empoli 1-2
37' Gele kaart Empoli Gele kaart voor R. Marchizza Empoli
39' Wissel Atalanta Wissel R. Freuler voor R. Toloi Atalanta
42' Wissel Empoli Wissel L. Tonelli voor S. Romagnoli Empoli
46' Wissel Empoli Wissel F. Bandinelli voor N. Haas Empoli
46' Wissel Atalanta Wissel D. Zapata voor L. Muriel Atalanta
46' Gele kaart Empoli Gele kaart voor L. Stulac Empoli
49' Eigen doelpunt Atalanta Eigen doelpunt M. Viti Atalanta 1-3
61' Wissel Empoli Wissel N. Bajrami voor F. Di Francesco Empoli
61' Wissel Empoli Wissel P. Cutrone voor S. Zurkowski Empoli
67' Gele kaart Empoli Gele kaart voor F. Bandinelli Empoli
68' Penalty gemist Atalanta Penalty gemist J. Ilicic Atalanta
68' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor J. Ilicic Atalanta
68' Wissel Atalanta Wissel M. Lovato voor T. Koopmeiners Atalanta
70' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Freuler Atalanta
80' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. L. Palomino Atalanta
82' Wissel Empoli Wissel F. Parisi voor R. Marchizza Empoli
89' Doelpunt Atalanta Doelpunt D. Zapata met assist van M. Pasalic Atalanta 1-4
90' Wissel Atalanta Wissel G. Pezzella voor D. Zappacosta Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Atalanta
Opstellingen Empoli - Atalanta
De opstellingen van Empoli en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Atalanta

Empoli en Atalanta treffen elkaar in de 8e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Serra en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Atalanta in de Serie A vond plaats op 15 april 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Atalanta favoriet. 5 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Empoli. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 2
Winst Atalanta 5
Gelijkspel 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 10e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 8e plaats.