Nabeschouwing Empoli - Genoa (2-2) || Serie A 2021/2022

Vrijdag 5 november 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Empoli het vrijdag 5 november 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Genoa (2-2)

De Serie A 2021/2022 wedstrijd tussen Empoli en Genoa geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 13 minuten. D. Criscito maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Genoa vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Empoli kwam in de 62e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Di Francesco, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette S. Zurkowski zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Empoli de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Genoa nadat F. Bianchi in de 89e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Empoli - Genoa 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty Genoa Penalty D. Criscito Genoa 0-1
27' Gele kaart Genoa Gele kaart voor N. Rovella Genoa
46' Wissel Empoli Wissel P. Cutrone voor F. Bandinelli Empoli
59' Wissel Empoli Wissel S. Ricci voor L. Stulac Empoli
59' Wissel Empoli Wissel S. Zurkowski voor N. Haas Empoli
59' Wissel Empoli Wissel F. Parisi voor R. Marchizza Empoli
62' Doelpunt Empoli Doelpunt F. Di Francesco met assist van S. Zurkowski Empoli 1-1
64' Gele kaart Genoa Gele kaart voor S. Sturaro Genoa
69' Wissel Genoa Wissel Y. Kallon voor N. Rovella Genoa
69' Wissel Genoa Wissel V. Behrami voor S. Sturaro Genoa
72' Doelpunt Empoli Doelpunt S. Zurkowski met assist van F. Parisi Empoli 2-1
74' Gele kaart Genoa Gele kaart voor A. Masiello Genoa
74' Wissel Genoa Wissel P. Ghiglione voor D. Biraschi Genoa
74' Wissel Genoa Wissel F. Bianchi voor P. Galdames Genoa
78' Wissel Genoa Wissel F. Melegoni voor A. Cambiaso Genoa
78' Wissel Empoli Wissel A. Ismajli voor R. Fiamozzi Empoli
83' Gele kaart Genoa Gele kaart voor J. Vasquez Genoa
89' Doelpunt Genoa Doelpunt F. Bianchi met assist van F. Caicedo Genoa 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Genoa
Opstellingen Empoli - Genoa
De opstellingen van Empoli en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Genoa zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Empoli - Genoa

Empoli en Genoa treffen elkaar in de 12e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Pairetto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Genoa in de Serie A vond plaats op 28 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genoa. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Genoa favoriet. 4 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Empoli. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 2
Winst Genoa 4
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 11e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 17e plaats.