Nabeschouwing Empoli - Lazio (1-3) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 21 augustus 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Empoli het zaterdag 21 augustus 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Lazio (1-3)

Het Serie A duel tussen Empoli en Lazio is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 1-3 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Empoli kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van F. Bandinelli. Lazio kwam in de 6e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Milinkovic-Savic, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 31e minuut zette M. Lazzari zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Lazio de leiding in de wedstrijd nam.

C. Immobile zette Lazio even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Simone Sozza toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Lazio.

LIVE Empoli - Lazio 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Empoli Doelpunt F. Bandinelli met assist van N. Bajrami Empoli 1-0
6' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Milinkovic-Savic met assist van F. Anderson Lazio 1-1
29' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Lucas Leiva Lazio
31' Doelpunt Lazio Doelpunt M. Lazzari met assist van S. Milinkovic-Savic Lazio 1-2
38' Gele kaart Empoli Gele kaart voor P. Stojanovic Empoli
41' Penalty Lazio Penalty C. Immobile Lazio 1-3
46' Wissel Lazio Wissel L. Alberto voor J. Akpa Akpro Lazio
60' Wissel Lazio Wissel R. Moro voor Pedro Lazio
69' Wissel Empoli Wissel L. Henderson voor F. Bandinelli Empoli
70' Wissel Lazio Wissel A. Anderson voor S. Milinkovic-Savic Lazio
76' Wissel Empoli Wissel G. Crociata voor P. Cutrone Empoli
76' Wissel Empoli Wissel S. Zurkowski voor N. Haas Empoli
82' Wissel Lazio Wissel V. Muriqi voor C. Immobile Lazio
82' Wissel Lazio Wissel G. Escalante voor Lucas Leiva Lazio
83' Wissel Empoli Wissel R. Fiamozzi voor P. Stojanovic Empoli
83' Wissel Empoli Wissel A. La Mantia voor L. Mancuso Empoli
89' Gele kaart Empoli Gele kaart voor A. Ismajli Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Lazio
Opstellingen Empoli - Lazio
De opstellingen van Empoli en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Lazio zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Empoli - Lazio

Empoli en Lazio treffen elkaar in de 1e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Serie A seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Lazio in de Serie A vond plaats op 7 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lazio. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Lazio favoriet. 8 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Empoli. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.