Nabeschouwing Empoli - Milan (2-4) || Serie A 2021/2022

Woensdag 22 december 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Empoli het woensdag 22 december 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Milan (2-4)

Het Serie A duel tussen Empoli en Milan is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 2-4 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door F. Kessie, waarmee Milan met 0-1 de leiding nam. Empoli kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Bajrami, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette F. Kessie zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Milan de leiding in de wedstrijd nam.

Na 63 minuten werd de voorsprong voor Milan vergroot nadat A. Florenzi de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 69e minuut nadat T. Hernandez namens Milan de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 84e minuut werd de stand op 2-4 gezet na een benutte penalty van Empoli speler A. Pinamonti.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Di Bello en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Milan.

LIVE Empoli - Milan 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Milan Doelpunt F. Kessie met assist van O. Giroud Milan 0-1
18' Doelpunt Empoli Doelpunt N. Bajrami Empoli 1-1
39' Gele kaart Milan Gele kaart voor S. Tonali Milan
42' Doelpunt Milan Doelpunt F. Kessie met assist van A. Saelemaekers Milan 1-2
46' Wissel Empoli Wissel R. Marchizza voor P. Stojanovic Empoli
62' Gele kaart Empoli Gele kaart voor S. Romagnoli Empoli
63' Doelpunt Milan Doelpunt A. Florenzi Milan 1-3
64' Wissel Milan Wissel T. Bakayoko voor S. Tonali Milan
64' Wissel Milan Wissel P. Kalulu voor A. Florenzi Milan
68' Wissel Empoli Wissel A. La Mantia voor P. Cutrone Empoli
68' Wissel Empoli Wissel F. Bandinelli voor S. Zurkowski Empoli
69' Doelpunt Milan Doelpunt T. Hernandez Milan 1-4
80' Gele kaart Milan Gele kaart voor I. Bennacer Milan
81' Wissel Milan Wissel R. Krunic voor I. Bennacer Milan
81' Wissel Milan Wissel B. Diaz voor J. Messias Milan
84' Penalty Empoli Penalty A. Pinamonti Empoli 2-4
85' Wissel Empoli Wissel L. Stulac voor S. Ricci Empoli
85' Wissel Empoli Wissel K. Asllani voor L. Henderson Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Milan
Opstellingen Empoli - Milan
De opstellingen van Empoli en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Empoli - Milan

Empoli en Milan treffen elkaar in de 19e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Milan in de Serie A vond plaats op 22 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 7 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Empoli. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 2
Winst Milan 7
Gelijkspel 5
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 9e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 3e plaats.