Nabeschouwing Empoli - Napoli (3-2) || Serie A 2021/2022

Zondag 24 april 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Empoli het zondag 24 april 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Napoli (3-2)

Het Serie A duel tussen Empoli en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Livio Marinelli geëindigd in een 3-2 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door D. Mertens, waarmee Napoli met 0-1 de leiding nam. Napoli vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Insigne op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut wist Empoli de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via L. Henderson.

Na 83 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Pinamonti de 2-2 maakte voor Empoli. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Empoli dat in de 88e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Pinamonti de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Livio Marinelli bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Empoli.

LIVE Empoli - Napoli 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Empoli Gele kaart voor F. Bandinelli Empoli
22' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Zanoli Napoli
44' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van H. Lozano Napoli 0-1
46' Wissel Napoli Wissel K. Malcuit voor A. Zanoli Napoli
53' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Insigne met assist van A. Z. Anguissa Napoli 0-2
61' Wissel Empoli Wissel L. Henderson voor F. Bandinelli Empoli
61' Wissel Empoli Wissel L. Cacace voor F. Parisi Empoli
66' Wissel Empoli Wissel F. Di Francesco voor P. Cutrone Empoli
66' Wissel Empoli Wissel N. Bajrami voor V. Verre Empoli
68' Wissel Napoli Wissel P. Zielinski voor H. Lozano Napoli
70' Wissel Empoli Wissel L. Stulac voor K. Asllani Empoli
73' Gele kaart Empoli Gele kaart voor M. Viti Empoli
77' Wissel Napoli Wissel M. Politano voor D. Mertens Napoli
80' Doelpunt Empoli Doelpunt L. Henderson Empoli 1-2
81' Gele kaart Empoli Gele kaart voor P. Stojanovic Empoli
83' Doelpunt Empoli Doelpunt A. Pinamonti Empoli 2-2
85' Wissel Napoli Wissel A. Ounas voor L. Insigne Napoli
88' Doelpunt Empoli Doelpunt A. Pinamonti met assist van N. Bajrami Empoli 3-2
89' Gele kaart Empoli Gele kaart voor A. Pinamonti Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Napoli
Opstellingen Empoli - Napoli
De opstellingen van Empoli en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Napoli

Empoli en Napoli treffen elkaar in de 34e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Livio Marinelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Napoli in de Serie A vond plaats op 12 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 11 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Empoli als Napoli wisten 4 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 3 keer in een gelijkspel.

Winst Empoli 4
Winst Napoli 4
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 14e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 3e plaats.