Nabeschouwing Empoli - Sassuolo (1-5) || Serie A 2021/2022

Zondag 9 januari 2022 - 14:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Empoli het zondag 9 januari 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Sassuolo. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Sassuolo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Sassuolo (1-5)

Het Serie A duel tussen Empoli en Sassuolo is onder leiding van scheidsrechter Manuel Volpi geëindigd in een 1-5 overwinning voor Sassuolo. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 13 minuten. D. Berardi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sassuolo vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Empoli kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Henderson, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 24e minuut zette G. Raspadori zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sassuolo de leiding in de wedstrijd nam.

In de 60e minuut moest Empoli verder met een man minder, nadat M. Viti een tweede gele kaart kreeg. Na 67 minuten werd de voorsprong voor Sassuolo vergroot nadat G. Scamacca de 1-3 wist te scoren. In de 71e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het G. Raspadori die namens Sassuolo het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 92e minuut was het Sassuolo dat via G. Scamacca de stand op 1-5 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Manuel Volpi bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Sassuolo.

LIVE Empoli - Sassuolo 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Sassuolo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty Sassuolo Penalty D. Berardi Sassuolo 0-1
16' Doelpunt Empoli Doelpunt L. Henderson Empoli 1-1
24' Doelpunt Sassuolo Doelpunt G. Raspadori met assist van D. Berardi Sassuolo 1-2
29' Wissel Empoli Wissel P. Cutrone voor F. Di Francesco Empoli
46' Wissel Empoli Wissel L. Tonelli voor R. Marchizza Empoli
46' Wissel Empoli Wissel S. Ricci voor L. Stulac Empoli
49' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor D. Berardi Sassuolo
60' Gele kaart Empoli Gele kaart voor M. Viti Empoli
60' Tweede gele kaart Empoli Tweede gele kaart voor M. Viti Empoli
61' Wissel Sassuolo Wissel D. Frattesi voor A. Harroui Sassuolo
61' Wissel Sassuolo Wissel G. Scamacca voor G. Defrel Sassuolo
64' Wissel Empoli Wissel R. Fiamozzi voor N. Bajrami Empoli
67' Doelpunt Sassuolo Doelpunt G. Scamacca met assist van D. Berardi Sassuolo 1-3
69' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor G. Kyriakopoulos Sassuolo
71' Doelpunt Sassuolo Doelpunt G. Raspadori Sassuolo 1-4
77' Wissel Sassuolo Wissel M. Muldur voor Rogerio Sassuolo
77' Wissel Sassuolo Wissel K. Ayhan voor V. Chiriches Sassuolo
77' Wissel Empoli Wissel K. Asllani voor A. Pinamonti Empoli
79' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor M. Lopez Sassuolo
89' Wissel Sassuolo Wissel Ruan voor D. Berardi Sassuolo
92' Doelpunt Sassuolo Doelpunt G. Scamacca met assist van D. Frattesi Sassuolo 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Sassuolo
Opstellingen Empoli - Sassuolo
De opstellingen van Empoli en Sassuolo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Sassuolo zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Coach Alessio Dionisi
Voorbeschouwing Empoli - Sassuolo

Empoli en Sassuolo treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Volpi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Sassuolo in de Serie A vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Sassuolo favoriet. 5 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Empoli. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 4
Winst Sassuolo 5
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 9e positie staat, terwijl we Sassuolo terugvinden op de 13e plaats.