Nabeschouwing Fiorentina - Empoli (1-0) || Serie A 2021/2022

Zondag 3 april 2022 - 12:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Fiorentina het zondag 3 april 2022 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Empoli (1-0)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Luca Massimi geëindigd in een 1-0 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor S. Luperto van Empoli. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 57e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 58 minuten was het N. Gonzalez die Fiorentina op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Fiorentina uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Fiorentina - Empoli 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Wissel Empoli Wissel A. Ismajli voor L. Tonelli Empoli
39' VAR: Afgekeurd doelpunt F. Di Francesco Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding F. Di Francesco Empoli
48' Gele kaart Empoli Gele kaart voor S. Luperto Empoli
56' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Torreira Fiorentina
57' Tweede gele kaart Empoli Tweede gele kaart voor S. Luperto Empoli
58' Doelpunt Fiorentina Doelpunt N. Gonzalez met assist van C. Biraghi Fiorentina 1-0
61' Wissel Empoli Wissel P. Cutrone voor L. Henderson Empoli
61' Wissel Empoli Wissel M. Viti voor F. Di Francesco Empoli
61' Wissel Empoli Wissel K. Asllani voor L. Stulac Empoli
71' Wissel Fiorentina Wissel S. Amrabat voor L. Torreira Fiorentina
77' Wissel Fiorentina Wissel R. Sottil voor R. Saponara Fiorentina
77' Wissel Empoli Wissel N. Bajrami voor F. Bandinelli Empoli
81' Gele kaart Empoli Gele kaart voor A. Ismajli Empoli
86' Wissel Fiorentina Wissel A. Terzic voor C. Biraghi Fiorentina
86' Wissel Fiorentina Wissel Y. Maleh voor G. Castrovilli Fiorentina
86' Wissel Fiorentina Wissel J. Callejon voor N. Gonzalez Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Empoli
Opstellingen Fiorentina - Empoli
De opstellingen van Fiorentina en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Empoli

Fiorentina en Empoli treffen elkaar in de 31e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Massimi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Empoli in de Serie A vond plaats op 27 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Fiorentina favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 8
Winst Empoli 4
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 8e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 13e plaats.